Subota, 12/02 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
12/02Rapid Vienna vs SalcburgDupla šansatip: 1X
7 / 10 Ulog
09/02/2022 19:51
Prvenstvo Austrije u fudbalu nastavlja se ovog vikenda, a već u petak igra se derbi u prestonici. Rapid dočekuje šampiona iz Salcburga od 19.30.
Rapid

Bečlije su možda više očekivale od prvog dela sezone, ne samo u bodovnom skoru, već pre svega zbog pozicije koju zauzimaju. Aktuelni vicešampion je tek peti i bori se da zadrži mesto među prvih šest ekipa koje će igrati u plej-ofu. Ostala su još četiri kola u reguularnom delu prvenstva i eventualni poraz od Salcburga doveo bi ih u nezgodnu situaciju. Podsetimo da je Rapid igrao grupnu fazu Lige Evrope, u konkurenciji Vest Hema, Dinama iz Zagreba i Genka zauzeli su treće mesto, pa će već u četvrtak igrati prvi meč u nokaut fazi Lige konferencija, u koju su se preselili. Njihov rival biće holandski tim Vitese, ali sumnjamo da je taj dvomeč njima u centru pažnje u ovom trenutku.

Salcburg

Jedan dan pre Rapida u Evropi će igrati Salcburg. Tim iz Mocartovog grada napokon je uspeo da prođe u nokaut fazu Lige šampiona, ali mu žreb nije bio naklonjen. \'\'Bikovi\'\' će igrati u osmini finala protiv Bajerna iz Minhena, jedne od ekipa koje su završile grupnu fazu elitnog takmičenja bez izgubljenog boda. Igrao je i Salcburg dobro u grupi sa Seviljom, Lilom i Volfsburgom i zauzeo je drugo mesto. Oni su započeli drugi deo sezone pre šest dana, igrali su zaostali meč Kupa sa LASK-om i slavili sa ubedljivih 3:1. Što se Bundeslige tiče, nema sumnje da titula ostaje u Salcburgu, trenutno imaju 14 bodova više od dvojca koji ih prati, Šturma i Volfsbergera i teško je očekivati da mogu prokockati toliku bodovnu razliku, bez obzira na plej-of koji sledi.

Predlog

Čini nam se da bi moglo biti realno da Salcbuurg ne izađe sa najjačim timom na duel sa Rapidom. Sigurno da je njima okršaj sa Bajernom u glavi i da će pokušati da naprave senzaciju u okršaju sa Bavarcima. Čak i da izgube u Beču ništa nije strašno, ostaje im velika prednost, ali i kvalitet koji imaju u odnou na rivale. Za Rapid su bodovi bitniji, oni žele da ostanu u konkurenciji da se bore za kvalifikacije za Ligu šampiona. U prvom delu sezone Salcburg je slavio sa 2:0 protiv Rapida, a sada je naš predlog malo iznenađujući, dupla šansa na domaćina. Za 1x u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 2.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.