Subota, 12/02 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
12/02FC Schaffhausen vs Vaduz1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
09/02/2022 20:11
U drugoj ligi Švajcarske vodi se velika borba za plasman u elitu. Na to računaju i Šafhauzen i Vaduz, koji se sastaju u petak u 20.15.
Šafhauzen

Domaći tim malo je izgubio korak sa vodećima, pre svega zbog poraza od Ksamaksa pre sedam dana. Međutim, Šafhauzen ima meč manje od većine timovva, a taj zaostali duel igraće protiv Tuna, i pobednik bi mogao da dodatno napreduje na tabeli. Ne znamo ima li ovaj tim ambicije da se već sada domogne elite, ali da imaju svoju šansu to je jasno. Vodeći dvojac im beži osam bodova, ali bi to, eventualnim trijumfom nad Tunom, spalo na pet poena. Prvi deo sezone su završili sasvim solidno, doživevši samo jedan poraz u poslednjih sedam utakmica u 2022. godini. Jesu na prvi pogled daleko od vrha, ali se to može promeniti posle samo dve, tri vezane pobede.

Vaduz

Gosti iz glavnog grada Lihtenštajna deluju ozbiljnije u nameri da se plasiraju u Super ligu, tačnije da se vrate u nju. Kao predstavnici ovog Vojvodstva fudbaleri Vaduza svakog leta igraju u evropskim kvalifikacijama, ali je sigurno da im je želja povratak u društvo najboljih švajcarskih timova, s obzirom da je njihov evropski put obično kratak. Trenutno se nalaze na deobi prvog mesta sa ekipom Araua, mada su u dva meča odigrana u 2022. godini osvojili samo po bod. Prvo su u pravoj goleadi remizirali sa Vilom u gostima 4:4, ali su pre sedam dana igrali bez golova u derbiju sa Vinterturom na svom terenu. Vaduz nije izgubio na pet poslednjih prvenstvenih gostovanja.

Predlog

Ovo je treći ovogodišnji duel ove dve ekipe, prvi je završen remijem, da bi onda Vaduz bio uspešan na svom terenu i slavio sa 2:0. Verujemo da je ekipe iz Lihtenštajna kvalitetnija i da bi mogla da osvoji sva tri boda u Šafhauzenu. Za dvojku, koja je naš predlog, u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.