Četvrtak, 10/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
10/02Olympiakos Piraeus vs Anadolu EfesHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -4.50
8 / 10 Ulog
10/02/2022 13:09
U Atini se u 26. kolu Evrolige se sastaju Olimpijakos (13-9) i Anadolu Efes (12-11), radi se o okršaju timova koji se nalaze u neposrednoj borbi za plej-of. Meč u hali \'\'Mira i Prijateljstva\'\', domu košarkaša Olimpijakosa, zakazan je za četvrtak 10. februar, sa početkom u 20.00.
Olimpijakos

Atinski tim je trijumfom u Vitoriji protiv Baskonije napokon upisao prvu pobedu u Evroligi u 2022. godini, posle 4 vezana poraza. Olimpijakos se sa 13 pobeda i 9 poraza nalazi na 6. mestu u Evroligi, u sledećih 6 mečeva grčki tim može znatno da popravi svoje šanse za prolazak u dogravanje. Naime, Olimpijakos očekuju dueli sa ne tako dobro plasiranim ekipama na tabeli, kao što su ALBA, Žalgiris i gradskim rivalom Panatinaikosom, ali tu su i okršaji sa Anadolu Efesom, Olimpijom Milano i Bajernom. Grčki predstavnik igra dobro ove sezone na svom terenu u Evroligi, imaju samo jedan poraz (9-1) i to protiv Crvene zvezde u poslednjem odigranom meču na domaćem parketu. Na 7 od 10 utakmica na svom terenu Olimpijakos je primio 68 ili manje poena, a na 3 meča je grčki tim primio 60 ili manje poena. Tim Olimpijakosa igra dobru odbranu ove sezone u Evroligi, sa 72.9 primljenih poena po meču se nalaze na 3. mestu liste po broju primljenih poena. Posebno se protivnici Olimpijakosa muče u u davanju poena u reketu, samo 49.8 % imaju suparnici grčkog tima u šutu za dva poena, najveće zasluge za to idu centarskom paru Saša Vezenkov i Mustafa Fol. Najbolji strelac Olimpijakosa u Evroligi ove sezone je Tajler Dorsi sa 13.2 poena po meču, Vezenkov ga prati sa 12.6 poena u proseku, dok je iskusni Kostas Slukas treći najbolji poenter tima sa 10.9 poena po meču. Slukas je i najbolji asistent Olimpijakosa i ima 4.2 asistencije po meču, dok su najbolji skakači tima Vezenkov (5.5) i Fol (4.9).

Anadolu Efes

Tim iz Istanbula ima 7 pobeda na poslednjih 9 mečeva u Evroligi i šampionatu Turske, sezona u evoligaškom takmičenju ulazi u kritičnu fazu, Olimpijakos eventualnom pobedom može odmaći direktnom takmacu na 3 poraza manje. Anadolu Efes se sa 12 pobeda i 11 poraza nalazi na 9. mestu u Evroligi, turski predstavnik ima 5 pobeda zaredom protiv Olimpijakosa u Evroligi, u prvom delu sezone izabranici Ergina Atamana su ubedljivo slavili rezultatom 88:69. U delu košarkaške javnosti se već neko vreme očekuje da Anadolu Efes uđe u šampionsku formu iz prošle sezone, imajući u vidu da su očuvali skoro ceo tim koji je osvojio titulu u Evroligi (2021) i šampionski prsten u turskom prvenstvu. Ipak utakmice sa Panatinaikosom je zabrinula i najzagriženije navijače Anadolu Efesa, kao da mogućnost prelaska u jaču brzinu i nije tako izvesna. Naime, Anadolu Efes je jedva savladao jednu od slabije plasiranih ekipa u Evroligi ove sezone i to trojkom Adrijena Moermana u poslednjim trenucima meča. U sledećem meču u Evroligi stvari su se ipak značajno popravile i Anadolu Efes je pobedio CSKA u Moskvi rezultatom 99:97 posle produžetka, možda baš ta utakmice bude pozitivna prekretnica za tim iz Istanbula ove sezone u Evroligi. Anadolu Efes već nekoliko sezone ide na pogon bekovskog para Vasilije Micić i Šejn Larkin. Micić je prvi strelac tima i drugi najbolji poenter cele Evrolige sa 16.4 poena po meču, uz to srpski igrač ima 3.8 asistencija u proseku. Larkin je šesti na listi najboljih strelaca u evropskom takmičenju sa 15 poena po meču, dok se Amerikanac sa 5.4 asistencije u proseku nalazi na 3. mestu elitnih asistenata u Evroligi. Od ostalih košarkaša Anadolu Efesa vredi istaći Adrijena Moermana koji je najbolji skakač ekipe sa 5 skokova u proseku, uz to ima i 8.4 poena po meču, dok je njegov zemljak iz Francuske Rodrigo Bubua treći najbolji strelac u ekipi u Evroligi sa 10 poena u proseku po meču.

Predlog

Mišljenja smo da će ovo biti prava rovovska borba, istinski plej-of meč, ulog je veliki, nema još mnogo da se igra do kraja, posebno je meč bitan za Anadolu Efes. Naš predlog je da Anadolu Efes neće izgubiti više od 4 poena razlike na meču protiv Olimpijakosa. Za hendikep 2 (granica 4.5 poena) na Anadolu Efes kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.