Nedelja, 13/02 - Fudbal, Španija, La Liga
13/02Espanjol vs Barselona1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
13/02/2022 12:57
Espanjol je domaćin Barseloni u derbiju glavnog grada Katalonije. Meč je na programu u nedelju u 21 čas.
Espanjol

Povratnik u elitu, ekipa Espanjola, igrala je sasvim dobro na početku sezone, ali je u poslednjih nekoliko utakmica iskazala određene slabosti. U prethodna četiri kola Espanjol je osvojio samo jedan bod, i to remijem sa Kadizom u gostima, dok su poraženi od Elčea i Betisa na svom terenu, te u Bilbaou od Atletika u prošlom kolu. U ovom intervalu sa lošim rezultatima udenuo se i poraz u Kupu kralja od Majorke i ispadanje iz najmasovnijeg takmičenja. Espanjol je još uvek u sigurnoj zoni, nalazi se na 13. mestu, a od prvog tima ispod crte udaljeni su osam bodova. Njima i jeste jedini cilj opstanak u prvoj povratničkoj sezoni, mada imaju kvalitet i za nešto više.

Barselona

Utakmica protiv aktuelnog šampiona Atletiko Madrida mogla bi da bude neka prekretnica za Barsu u ovoj sezoni, mada je, ruku na srce, kasno, ako je to u pitanju. Barselona nije prošla u nokaut fazu Lige šampiona, o tituli ne mogu da razmišljaju, a neće braniti ni prošlogodišnji pehar Kupa kralja s obzirom da su ispali u četvrtfinalu ovog takmičenja. Sada im ostaje da se učvrste među četiri ekipe u La Ligi i tako i naredne sezone igraju u Ligi šampiona, ili, ako budu u prilici, osvoje Ligu Evrope i na taj način opet budu deo evropske elite. Katalonci su trenutno 5. mada imaju bi pobedom u ovom duelu skočili na treću poziciju, a nije relano da sustignu Real, a teško će i Sevilju.

Predlog

Sjajnu utakmicu, sigurno najbolju u sezoni, odigrala je Barselona protiv Atletika. Slavila je sa 4:2, ali je pobeda mogla biti i ubedljivija. Izgleda da Ćavi radi dobar posao, mladi igrači dobijaju sve više prostora i ne sumnjamo da će Barsa opet biti jaka kao nekad. S druge strane njihov gradski rival je u krizi i to Barselona mora da iskoristi. jesenas je bilo samo 1:0 na Nou Kampu, ali su tadašnji domaćini bili u lošoj formi. Naš predlog je dvojka, za nju se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.