Četvrtak, 17/02 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
17/02PSV vs Makabi Tel AvivDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
15/02/2022 12:12
Holandski vicešampion veliki je favorit za prolaz dalje u Ligi konferencija. Izraelci će tražiti svoju šansu u revanšu na svom terenu. Meč u Ajndhovenu igra se u četvrak u 18.45.
PSV

\'\'Filipsovci\'\' su odigrali odlično dve prethodne utakmice u Holandiji, prvo su slavili u Kup protiv Brede sa 4:0, da bi u Viteseu u Erediviziji bili još ubedljiviji i pobedili sa 5:0. Sve to je došlo posle dva teška poraza na dmaćem terenu, od Ajaksa i AZ Alkmara, zbog kojih su izgubili prvo mesto i sada zaostaju za Ajaksom pet bodova. Što se Lige konferencija tiče, PSV je u ovo takmičenje stigao kao trećeplasirani tim u grupi Lige Evrope, ispred njih su bili Monako i Real Sosijedad, a iza Šturm. Sigurno da niko nije zadovoljan učinkom u Evropi, i pitanje je koliko ih uopšte i zanima Liga konferencija u ovom momentu.

Makabi Tel Aviv

Izraelski velikan izgubio je dominaciju u domaćim takmičenjima, iz vremena kada je na njeovoj klupi sedeo Vladimir Ivič. Sada u Makabiju pokušavaju da vrate primat tako što su angažovali jednog drugog Srbina, bivšeg selektora Mladena Krstajića. Nekadašnji as Partizana dobio je odrešene ruke tokom zimskog prelaznog roka, stiglo je nekoliko novih igrača, a Krstajić je doveo i jednog igrača iz LingLong Super lige, napadača Čukaričkog Đorđa Jovanovića. Mladi centarfor već je počeo da se otplaćuje, igrao je na dva poslednja meča, i to samo u poslednjih pola sata, i na oba je bio strelac donevši prvo trijumf nad Kirjat Šmonom sa 1:0, a onda i u derbiju sa gradskim rivalom Hapoelom, kada je pogodio u nadoknadi za 3:2. Navijači su oduševljeni, za titulu je kasno, ali tu su ostala takmičenja. Makabi je jesenas igrao u Ligi konferencija, zauzeo je drugo mesto u grupi iza LASK-a, a ispred Helsinkija i Alaškerta. Mođda je grupa bila jedna od slabijih, ali šta sad, uspeli su da prezime u Evropi po prvi put.

Predlog

Jasno je da su Holanđani veliki favoriti, ne samo u prvom meču, nego i za prolaz dalje. S druge strane ne bismo potcenjivali ni Makabi, koji jednostavno nema šta da izgubi, a može da ostavri istorijski uspeh. Videćemo šta će biti, a zaintrigirala nas je kvota 2.00 za igru gol-gol na prvom meču. Nekako nam se čini da bi moglo biti golova na obe strane, te vam predlažemo GG i koeficijent 2.00 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.