Četvrtak, 17/02 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
17/02Sevilja vs Dinamo ZagrebPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
15/02/2022 12:33
Za plasman u osminu finala Lige Evrope boriće se Sevilja i zagrebački Dinamo. Utakmica na Sančez Pishuanu igra se u četvrtak u 21 čas.
Sevilja

Andalužani se ove sezone bore za titulu u La Ligi. Šanse im uopšte nisu zanemarljive, a jedini ozbiljan rival im je Real Madrid, koji je trenutno bolji za četiri boda. Realno, Madriđani su favoriti za osvajanje pehara šampiona, a Sevilja je jako bliz svog cilja, novog učešća u Ligi šampiona. Ne zaboravite da su Andalužani majstori za osvajanje Lige Evrope, pa ih mnogi vide u finalu ovog takmičenja. Sigurno da su u Sevilji više voleli da igraju u nokaut fazi Lige šampiona, ali su oni, pomalo neočekivano, zauzeli tek četvrto mesto u svojoj grupi, pa su dalje otišli Lil i Salcburg. Što se domaćeg prvenstva tiče, u petak su pobedili Elče sa 2:0, čime su prekinuli niz od tri uzastopna remija u La Ligi, i četiri meča bez poraza, računajući poraz u Kupu kralja od gradskog rivala Betisa.

Dinamo Zagreb

Višestruki šampion Hrvatske ima dosta problema na domaćem planu u aktuelnoj sezoni. Nisu \'\'modri\'\' onako dominantni kao ranije, malo zato što su oni slabiji, a više zbog toga što su mnogo napredovali Osijek, Hajduk i Rijeka. I pored svega Dinamo je i dalje lider, tri boda više i utakmicu manje ima od Osijeka, a pet bodova od Splićana. Međutim, njihove pobede su tesne i teške, u subotu su tek u finiši slomili Goricu, a slično je bilo i u Puli sa Istrom sedmicu ranije. Dinamo nije igrao u Ligi šampiona, izbacio ga je Šerif u kvalifikacijama, ali je imao sasvim dobar nastup u Ligi Evrope. U jakoj grupi bili su drugi iza Vest hema, a ispred Genka i Rapida iz Beča. Poslednjih godina Zagrepčani su napravili iskorak u Evropi, ne samo da uspevaju da prezime, već su prošle sezone igrali u četvrtfinalu Lige Evrope kada ih je izbacio kasniji osvajač ovog takmičenja, ekipa Viljareala. Napominjemo da je Dinamo pre toga uspeo da eliminiše engleski Totenhem.

Predlog

Sevilja je podbacila u Ligi šampiona, a jedino bi osvajanje Lige Evrope ispravilo taj propust. Uglavnom Španci osvaaju ovo takmičenje, a Sevilja je rekorder po broju pehara. Hoće li uspeti Andalužani da dođu do još jednog ostaje da vidimo, ali su protiv Dinama favoriti, pogotovo na svom Sančez Pishuanu. Naš predlog za prvi meč između ove dve ekipe je prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.91 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.