Subota, 19/02 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
19/02Dinamo Drezden vs Hajdenhajm1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
17/02/2022 11:49
Važna utakmica za oba tima igra se u Drezdenu. Bodovi su neophodni i jednima i drugima, a meč nemačke Cvajte planiran je za petak u 18.30.
Dinamo Drezden

Iz jedne dosta lagodne situacija na kraju prvog dela šampionata ekipa iz Drezdena je, zahvaljujući lošim rezultatima u 2022. godini, stigla na prag borbe za opstanak. Na četiri odigrana meča u drugom delu prvenstva Dinamo nije slavio, ali je i izgubio samo jednom, pošto je čak tri meča završio remijem. Taj jedan poraz bio je baš bolan. Doživeli su ga na svom terenu od velikog rivala Hanze iz Roštoka, a nekada je ovo bio veliki derbi Istočne Nemačke. Hanza je slavila u Drezdenu sa 4:1, dpk su fudbaleri Dinama igrali nerešeno sa Hamburgerom na svom terenu, te Hanoverom i Paderbornom u gostima. Dakle, osim tog poraza od ekipe iz Roštoka, ne može se reći da su podbacili u ostalim utakmicama, ali su došli na samo dva boda razlike od prvog tima ispod crte, a to je trenutno Fortuna, koja se nalazi u zoni baraža.

Hajdenhajm

Gosti se nadaju da mogu bar do baraža za ulazak u Bundesligu. Čini nam se, ipak, da onakvu šansu kakavu su propustili prethodne sezone, neće skoro imati. Podsetimo, Hajdenhajm je bio jednom nogom u eliti, ali su izgubili u poslednja dva kola, pa su na kraju bili tek treći i igrali u baražu sa Kelnom. I tamo su odlično startovali, pobedili su na strani 1:0, ali su onda doživeli katastrofu na svom terenu i ostali u Cvajti i dalje. Hajdenhajm je odigrao četiri meča u 2022. godini, dva puta su pobedili, jednom igrali nerešeno, a onda su doživeli prvi poraz, prošlog vikenda na gostovanju u Hamburgeru. Porazom u derbiju pali su na šesto mesto, ali za vodećim dvojcem, koji čine Sent Pauli i Verder, zaostaju samo četiri boda.

Predlog

Izgleda da će ovogodišnje prvenstvo u Cvajti biti interesantnije nego ikad. Kako i ne bi, kada su sad u drugoj ligi jedan Verder, Šalke, Hamburger i ostali nemački velikani. Samo dve ekipe mogu direktno u Bundesligu, dok će trećeplasirani u Baraž. Hajdenhajm se nada da može biti među njima, a sigurno je da poseduju kvalitet za tako nešto. U prvom delu sezone Hajdenhajm je pobedio Dinamo sa 2:1, ali je istim rezultatom Dinamo slavio na poslednjem odmeravanju snaga u Drezdenu. Sada predlažemo dvojku, a za nju se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.32.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.