Subota, 19/02 - Fudbal, Engleska, Liga 1
19/02Rotherham United vs Vigan Atletik1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
17/02/2022 12:17
Derbi meč engleske Lige 1 igra se u Roteramu. Domaći Junajted dočekuje nekadašnjeg osvajača FA kupa, ekipu Vigana. Utakmica se igra u petak u 20.45.
Roteram

Domaćin je tim koji je u najboljoj formi u Ligi 1 i iza sebe imaju niz od šest uzastopnih prvenstvenih pobeda. Frapantan je podatak da na tih šest mečeva nisu primili niti jedan gol, što je, bez obzira na rang, veliko dostignuće. Trenutno je Roteram lider na tabeli Lige 1, a drugoplasiranom Viganu beži šest bodova. Sva je prilika da će, ukoliko nastave sa ovakvim partijama, uspeti da se vrate u Čempionšip, što je bio i primarni cilj na početku sezone. Ipak, od Vigana imaju i dve utakmice više odigrane, a poto u Čempionšip direktno idu dve prvoplasirane ekipe, mnogo je bitnije da su na pristojnoj udaljenosti od tima na trećem mestu. to je sada MK Dons, koji ima 11 bodova manje, ali i meč više, pa su Roteramu vrata druge lige širom otvorena. Prošlog vikenda Roteram je u Šefildu pobedio domaće \'\'sove\'\' sa 2:0, a i prethodne pobede nisu bile previše ubedljive, Vimbldon, Čeltenam i Akrington po 1:0, Kru Aleksandra 2:0, a jedino je Donkastre \'\'popio\'\'peticu.

Vigan

I Vigan je preživljavao svašta u prethodnoj deceniji. U sezoni kada su ispali iz elite uspeli su da osvoje FA kup, pobedivši u finalu Mančester siti. Bilo je to 2013. godine, a posle toga je usledio hod po trnju, ispadanje iz Čempionšipa i dolazak na rub gašenja. Ove sezone Vigan Atletik igra sasvim dobro i blizu su povratka, za početak, u Čempionšip. Sada su na drugom mest, imaju šest bodova manje od svog sadašnjeg rivala Roterama, ali su u zaostataku dva meča, čime bi mogli da se izjednače sa njima. Tako bi ovaj međusobni okršaj mogao da odluči ko će na vrh tabele, ali smatramo da je i jednima i drugima svejedno da li će biti prvi ili drugi, pošto je najvažnije da se plasiraju u viši rang. Vigan ima dve vezane pobede, koje su stigle nakon tri utakmice u kojima nisu osetili slat trijumfa. U prošloj utakmici savladali su Kru Aleksandru na svom terenu sa 2:0, bilo je to u utorak, a radilo se o odloženom meču.

Predlog

Ovo je istinski derbi, ne samo ovog kola u Ligi 1. Radi se o dve najjače ekipe u ovom rangu i ne sumnjamo da će se naredne sezone ogledati u Čempionšipu. Pobednik ovog duela biće za korak bliže plasmanu u viši rang, pa je vrednost bodova velika. Odbrana Roterama je za divljenje i ako budu na visini zadatka, eto novih bodova za njih. U prvom delu sezone Vigan je slavio minimalnu pobediu nad Roteramo, a ni prethodne sezone Junajted nije uspeo da pobedi Atletik. Sada verujemo u Roteram i predlažemo vam jedinicu za koju se u kladionici Mozzartbet dobija keoficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.