Subota, 19/02 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
19/02AS Ejpen vs Klub Briž1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
18/02/2022 12:23
Aktuelni šampion belgije ne bi trebalo da ima problema na ovom gostovanju. Utakmica Župiler lige igra se u nedelju u 16.00.
Eupen

Domaći tim je u lošoj seriji rezultata i bez pobede je na prethodnih devet prvenstvenih kola. U tom intervalu, koji je započeo polovinom decembra, uspeli su samo da osvoje dva boda, pa su se na tabeli strmoglavili na 15. poziciju na tabeli. Njihov jedini cilj je da izbegnu pretposlednje 17. mesto i tako ne igraju u baražu za opstanak, pošto iz lige ispada direktno samo poslednjeplasirani tim, a gotovo sigurno je da će to biti Beršot. Eupen je zabeležio lep uspeh u Kupu Belgije, igraju u polufinalu, a u prvom meču remizirali su sa Anderlehtom na svom terenu 2:2, pa sa nestrpljenjem očekuju revanš u Briselu i eventualno iznenađenje, koje bi im donelo plasman u finale najmasovnijeg takmičenja. U prethodnom kolu Eupen je na svom terenu minimalnim rezultatom poražen od Genta.

Klub Briž

Izgleda da će se Klub Briž pozdravtiti sa titulom, koja je sve bliđe vitrinama Rojal Uniona. Novajlija u eliti ima ubedljivu prednost u odnosu na pratioce, sedam bodova beže Antverpu, a čak devet Klub Brižu. Ipak, ima i taj plej-of, posle 30. kola četiri prvoplasirana tima igraće u doigravanju još šest kola, ali je pitanje da li će prednost Rojal Uniona biti uopšte dostižna. Za, još uvek, aktuelnog šampiona, važno je da makar budu drugi na kraju prvenstva, pošto i to meto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, u kojoj su ove sezone imali nekoliko solidnih nastupa. Pored prvenstva, Klub Briž je u polufinalu Kupa, kao i Eupen, ali su oni blizu finala s obzirom da su u prvom meču slavili kao gosti u Genku. U prošlom kolu Župiler lige Klub Briž je pobedio ekipu Šarlroa na svom terenu sa 2:0, a oba pogotka postigao je vezista Mac Ric.

Predlog

Eupen je umeo da bude nezgodan rival za Klub Briž, pogotovo kada je gostovao na stadionu \'\'Jan Brejdel\'\'. Na tri prethodna gostovanja ovog kluba u Brižu dva puta su ostajali neporaženi, a izgubili su jednom. Ipak, kada se igra u Eupen Klub Briž je bio sigurniji i prethodna dva gostovanja na ovom mestu završio je pobedama od 4:0. Očekujemo jš jedan lak trijumf Klub Briža, a koeficijent za dvojku u kladionici MaxBet iznosi 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.