Utorak, 22/02 - Fudbal, Italija, Serija B
22/02Alessandria vs PeruđaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/02/2022 19:20
U vanrednom kolu italijanke Serije B Alesandrija, koja se bori za opstanak, dočekuje Peruđu. Meč je na programu u utorak u 18.30.
Alesandrija

Domaći tim nije osetio slast pobede na prethodnih pet mečeva. U tom intervalu tri puta su remizirali, a dva puta izgubili. Treba ipak reći da nisu izgubili na tri prethodne utakmice na svom terenu, a u Aleksandriji su gostovale tri jake ekipe, prvo Benevento, pa Piza i na kraju Leće. Situacija na tabeli je takva da njima predstoji borba za opstanak, trenutno su na 16. mestu, onom koje donosi plasman u baraž za opstanak i sigurno da im je cilj da završe prvenstvo bar jedno mesto iznad i tako sebe liše briga u doigravanju. Ipak, nije sve ni tako crno, od Krotonea, elkope koja je prva u zoni direktnog ispadanja, imaju čak devet bodova više, pa barem, čini nam se, ne trebaju da brinu o tome. Alesandrija je tim koji je prošle sezone igrao u Seriji C, a do druge lige stigao je preko plej-ofa i pobede u finalu protiv favorizovane Padove.

Peruđa

Gosti su u dobroj formi i u prethodna četiri kola uzeli su deset bodova. Ustvari, Peruđa je poražena samo jednom na poslednjih 12 mečeva, i to su izgubili od Pornenonea na svom terenu, dok su na strani poslednji neuspeh doživeli protiv Koma početkom novembra. Sigurno da u ovom klubu nisu zadovoljni remijem bez golova protiv Kremonezea proteklog vikenda, pogotovo jer su pre tog meča imali tri pobede u nizu. Peruđa je trenutno na 9. mestu, dakle van zone doigravanja, ali su bodovne razlike toliko male, da se sve to menja iz kola u kolo. Njihov adut je odlična forma, pa treba očekivati da ovaj tim vidimo makar u plej-ofu. I oni su prethodnu sezonu proveli u Seriji C, ali su osvajanjem prvog mesta izborili direktan plasman u viši rang.

Predlog

Ovo je tek drugi susret ove dve ekipe koji ima takmičarski karakter, još od 2016. godine kada su se sastali u Kupu. Prvi ove sezone je odigran jesenas u Peruđi, a završen je rezultatom 1:1. Možda su gosti u boljoj formi, ali Alesandrija igra pred svojim navijačima gde je sigurno za nekoliko desetina procenata jača. Nijednom timu preterani ne odgovara remi, što ne znači da ponovo neće biti nerešeno. Uglavnom očekujemo po gol na obe strane, a za GG u kladionici CircusCasino iznosi 1.96

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.