Četvrtak, 24/02 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
24/02Dinamo Zagreb vs Sevilja1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
22/02/2022 18:07
U prvom meču na Sančez Pishuana Sevilaj je slavila sa 3:1. Pred \'\'modrima\'\' je težak zadatak da sustignu tu prednost. revanš meč Lige Evrope igra se u Maksimiru u četvrtak u 18.45.
Dinamo Zagreb

Evropska sezona u kojoj prođete grupu i igrate na proleće, sigurno se ne moe oceniti kao neuspešna za šampiona Hrvatske. Međutim, Dinamo je podigao standarde prethodnih godina, a samo je prošle sezone igrao u četvrtfinalu ovog istog takmičenja. Verovatno su se u Zagrebu nadali igranju u Ligi šampiona, od elite ih je delio samo dvomeč sa moldavskim Šerifom, ali nisu uspeli da eliminišu, u tom trenutku, potpunog autsajdera. U grupi Lige Evrope bili su drugi iza Vest Hema, a ispred Genka i Rapida iz Beča. Nisu imali sreće u žrebu i dobili su tim koji je specijalista za ovo takmičnej i rekorder po broju pehara. U hrvatskoj ligi Dinamo je imao veliki kiks u nedelju, na svom Maksimiru su igrali bez golova sa svojoj nekadašnjom filijalom Lokomotivom, i tako dozvolili Osijeku da im se približi na bod zaostatka, a Hajduku na tri.

Sevilja

Andalužani se bore za titulu u Španiji, ali ih je remi sa Espanjolom u prethodnom kolu u Barseloni udaljio za jopš dva boda u odnosu na Real. Sevilja ima sada šest bodova manje od Reala, ali i devet više od drugog madridskog tima, aktuelnog šampiona Atelika, koji se nalazi na petom emstu, pa novi plasman u Ligu šampiona ne bi smeo da im izmakne. Što se titule tiče, čekaće kiks Reala, ali nam se čini da će ih oni imati mnogoviše, te da nije relano očekivati da se okite šampionskim lovorom ove sezone. Zato su im šanse u ligi Evrope uvek velike. Sada su se u nju preselili iz Lige šampioan, pošto su bili tek treći u grupi, iza Lila i Salcburga, a ispred Volfsburga. Grupa nije bila previše zahtevna, ali se Sevilja nije izborila za osminu finala.

Predlog

Sevilja sigurno spada u najuži krug favorita za trofej Lige Evrope, ali će njihov motiv umnogome zavisiti od kretanja situacije u La Ligi. Ukoliko budu u borbi za titulu, možda im ovo takmičenje neće biti prioritet, ali ako se Real dodatno odlepi na tabeli, ubeđeni smo da će sve učiniti da dođu do još jednog pehara Lige Evrope. U prvom meču rezultat je bio 3:1, svi golovi pali su u prvih 45 minuta, a pošto više nema gola u gostima, to što je Oršić zatresao mrežu sevilje neće imati previše benefita za Dinamo. Sevilja je kvalitetnija i trebalo bi da slavi u maksimiru. Za dvojku se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.