Subota, 26/02 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
26/02Paderborn vs Ercebirge Aue1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
23/02/2022 12:51
Obe ekipe se nalaze u lošoj formi, s tim što za goste to verovatno znači isadanje u treću ligu. Meč u Paderbornu igra se u petak u 18.30.
Paderborn

Ekipa Paderborna ima iza sebe turbulentnu deceniju. Dva puta su ulazili u elitu, ali su ispadali i u treću ligu, a čak je trebalo da pređu u regionalnu, i samo su zahvaljujući tome što je Minhen finansijski bankrotirao, administrativno su ostali među trećeligašima. Sada je Paderborn u Cvajti, i najverovatnije će tu i ostati. Imali su priliku da se bore za ulazak u Bundelsigu, ali su u prethodnih deset kola uspeli da pobede samo jednom. U prethodnom kolu su poraženi u Gelzenkirhenu od Šalkea sa 2:0, a kolo pre toga nisu uspeli da obede ni Dinamo iz Drezdena na svom terenu. Na ta dva meča nisu uspeli da zatresu mrežu svojih rivala.

Aue

Erzgebirge se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo 15 bodova, koliko ima i Ingolštat ispred njih. Problem je u tome da iz lige direktno ispadaju dve poslednjeplasirane ekipe, dok 16. na tabeli igra u baražu. Sada je i Aueu i Ingolštatu to 16. mesto daleko, pošto Zandhauzen ima čak deset bodova više. Možda bi ta razlika bila i dostižna za Aue, pošto je do kraja ostalo da se odigra 11 kola, međutim, Erzgebirge je u katastrofalnoj formi i na poslednjih devet utakmica osvojili su samo jedan bod. Osam puta su poraženi, a jedino su protiv Sent Paulija u predgrađu Hamburga uspeli da ostanu neporaženi. To je bilo veliko iznenađenje, s obzirom da je Sent Pauli u tom trenutku bio lider, a Aue je vodio do 93. minuta sa 2:1.

Predlog

Čini nam se da je taj primljeni gol od Sent Paulija i definitivno ugasio sve nade Erzgerbirgea u konačni spas. Sva je prilika da ćemo ovaj tim od naredne sezone gledati u trećoj ligi, koja je takođe vrlo kvalitetno takmičenje i u kome igra nekoliko bivših šampiona Nemačke. Paderborn je daleko i od trećeg mesta koje vodi u baraž, ali je sigurno da će pokušati da ga uhvate. Konkurencija je jača nego ikad, kada je u pitanju ulazak u Bundesligu, tu su Šalke, Verder, Hamburger, Hajdenhajm i ostali, pa će to biti težak zadatak. Ipak, protiv Auea ne bi smelo da bude problema za Paderborn, pa predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Paderborna koeficijent je 1.52 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.