Nedelja, 27/02 - Fudbal, Turska, Superliga
27/02Trabzonspor vs KajserisporUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
23/02/2022 14:09
Budući šampion Turske može da napravi još jedan veliki korak ka trofeju. Utakmica protiv Kajzerija igra se u petak od 18 časova u Trabzonu.
Trabzonspor

Gotovo je izvesno da Tirska dobija novog šampiona. Istina, ostalo je da se odigra još 12 kola, ali Trabzon ima 14 bodova više od prvog pratioca, ekipe Konjaspora, a čak 22 od aktuelnog šampiona Bešiktaša. Verovatno je epilog ove sezone iznenadio i one najbolje poznavaoce fudbala u Truskoj pošto su velikani poput Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša ostali daleko od vrha tabele, a iza Trabzona su timovi kao što su Konja i Adana. I pored ogromne prednosti Trabzon ne prepušta ništa slučaju. TRenutno su u seriji od četiri uzastopne pobede, a poslednji pozar upisali su sredinom decembra u Antaliji, što im je ujedno i jedini neuspeh u prvenstvu u prvih 26 kola. U prošlom kolu bili su više nego ubedljivi na gostovanju kod odlične Alanije, koju su dobili sa 4:0.

Kajzerispor

I gosti mogu da budu zadovoljni svojim učnikom u dosadašnjem delu prvenstva, naravno uzimajući u obzir njihove ambicije sa početka sezone. Kajzeri se često nalazi na raskrsnici između prve i druge lige, ali je trenutno u zlatnoj sredini, na devetom mestu, čak bodovno bliže borbi za plasman u evropska takmičenja, nego bici za opstanak. Nalaze su u dobroj formi već više od dva meseca, a u tom intervalu doživeli su samo jedan prvenstveni poraz. Dogodilo se to 23. januara u duelu sa Kasimpašom, dok su trenutno u seriji od tri meča bez neuspeha, sa dve pobede i jednim remijem. Uz sve to uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale kupa, pošto su u osmini finala eliminisali Fenerbahče i to trijumfom u Istanbulu. Odmah po tom meču imali su još jedno gostovanje u Istanbulu, ovog puta kod Galatasaraja, ali su i tu ostali neporaženi i odneli su važan bod. Prošle sedmice pobedili su Giresund na svom terenu.

Predlog

Naravno da je Trabzon apsolutni favorit u ovom meču. Međutim, Kajzeri je pokazao da ne brenuje favorite i da ume da pobedi neke od slavnih turskih timova. U Trabzon ne dolaze sa belom zastavom, postoji šansa da budu i bolje plasirani od trenutnog devetog mesta, pa će, sigurni smo, igrati na pobedu. Očekujemo otvorenu igru sa obe strane i bar tri gola na meču, koliko ih je bilo i jesenas kada je Trabzon slavio sa 2:1 u Kajzeriju. Za 3+ u kladionici CircusCasino dobija se koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.