Subota, 26/02 - Fudbal, Hrvatska, HNL
26/02Osijek vs Dinamo ZagrebUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
26/02/2022 15:00
U Gradskom Vrtu igra se derbi hrvatskog prvenstva. U Osijek dolazi šampion, a meč se igra u nedelju u 18 časova.
Osijek

Turbulentan meč odigrali su \'\'bijelo-plavi\'\' prošle sedmice na gostovanju u Puli protiv Istre. Vodili su sa 2:0, ali su prokockali tu prednost, da bi do pobedonosnog gola stigli bukvalno u poslednjim sekundama sudijske nadoknade. Zahvaljujući tom trijumfu ostali su samo na bod razlike u odnosu na Dinamo, koji ima u jedan zaostali meč. Treća reći da je Osijek pre gostovanja u Puli igrao još jedan derbi na svom stadionu, u gostima mu je bila Rijeka, a slavili su minimalnim rezultatom, takođe u samom finišu meča, ovog puta autogolom. Ima još dosta da se igra i uopšte nisu bile naivne najave iz Osijeka da ih zanima samo šampionska titula. Velikog aduta Osijek ima u treneru Nenadu Bjelici, bivšem strategu Dinama, koji odlično poznaje većinu igrača \'\'modrih\'\'.

Dinamo Zagreb

\'\'Modri\'\' su se na lep način oprostili od Evrope ove sezone. Pobedili su sjajnu Sevilju na Maksimiru sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno da izbace Andalužane koji su na Sančez Pishuanu slavili sa 3:1, nedelju dana ranije. Moramo priznati da Dinamo nije imao ni sreće kod žreba, jer je sigurno bilo i mnogo slabijih timova u šeširu, nego što je to Sevilja, rekored po broju trofeja u Ligi Evrope. Sada mogu da se posvete odbrani šampionskog naslova, a ova sezona biće zahtevnija nego ijedna ranije. Pored Osijeka velike konkurente imaju u silno pojačanom Hajduku, ali i odličnoj Rijeci. Dinamo je podbacio prošle sedmice protiv Lokomotive na Maksimiru, odigrao je samo 0:0 protiv tima koji je do skoro važio za njihovu filijalu.

Predlog

Jasno je da od ishoda ovog meča može da zavisi i rasplet na vrhu tabele na kraju sezone. Osijek trpi posledice onog neočekivanog poraza od Slavena u prvoj utakmici u drugom delu sezone i zato ima zaostatak za Dinamom. On iznosi samo bod, ali Zagrepčani imaju i zaostali meč sa Splićanima iz jesenjeg dela. Ovo je treći puta da se sastaju Osijek i Dinamo ove sezone, letos je Dinamo slavio 2:0 u Osijeku, ali je u Zagrebu bilo 1:1. Ne verujemo ni da će sada biti više golova, pa je naš predlog 0-2 gola. Za ovaj tip u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.