Sreda, 02/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
02/03Proleter Novi Sad vs Spartak Subotica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
28/02/2022 12:47
Obe ekipe startovale su loše u drugom delu sezone i znatno su smanjile svoje šanse da igraju u plej-ofu. Meč vanrednog kola Ling Long Super lige Srbije igra se u utorak u 18 časova.
Proleter

Novosađani su se ozbiljno pojačali i sada imaju jedan od najiskusnijih timova u elitnom srpskom rangu. U drugom delu sezone igrali su tri utakmice, jednu su dobili, a dve izgubili. Počeli su trijumfom u Kragujevcu, a onda su izgubili od Zvezde na Karađorđu i protiv Mladosti u Lučanima. Protiv Zvezde su igrali dobro i malo je nedostajalo da otkinu bod velikom favoritu, čak su promašili i jedanaesterac kod rezultata 0:0. U Lučanima su jedino podbacili i sasvim zasluženo su poraženi. Proleter je trenutno tek na 13. mestu, ali ako zagrebemo po površini, vidimo da su od osmog mesta, poslednjeg koje vodi u doigravanje za titulu, udaljeni samo tri boda. Do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još šest utakmica i sasvim je dovoljno bodova da Proleter ispuni svoj cilj i bude u gornjem delu tabele i tako se izbori za još po jedan okršaj sa Zvezdom i Partizanom.

Spartak

Subotičani su bili odlični na startu sezone, ali kako je vreme odmicalo igrali su sve slabije i padali na tabeli. Jesenji deo sezone okončali su porazom protiv Napretka u Subotici, a na taj neuspeh nadovezali su još tri u drugom delu. Imaju, dakle, četiri uzastopna poraza, od toga su tri na domaćem terenu. Najveći kiks se dogodio u prvom kolu prolećnog dela kada ih je na Gradskom stadionu u Subotici pobedio Radnik iz Surdulice. To je dovelo do novog odlaska sa klupe \'\'golubova\'\' trenera Vladimira Gaćinovića, pa je sada šef struke Nebpojša Vukčević, videćemo da li privremeno. U petak je Spartak poražen još jednom na svom terenu, bodove sa severa zemlje odneo je odlični Čukarički. Spartak će teško do prvih osam, trenutno su 12. sa 27 bodova, koliko ima i Proleter, ali oni imaju mnogo teži raspored, pa im posle ovog meča u Suboticu dolazi Partizan.

Predlog

Ko izgubi u vojvođanskom derbiju imaće male šanse za plej-of, dok bi pobednik stekao dobru poziciju pred pet poslednjih kola u regularnom delu. Oba kluba imaju dobar tim, bar za srpske prilike. Imaju po nekoliko iskusnih igrača, povratnika iz inostranstva, ali oni za sada ne opravdavaju očekivanja. Proleter je dobio tri prethodna duela sa Spartak, pa verujemo da će i četvrti. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici Mozzartbet iznosi 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.