Petak, 04/03 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
04/03Panathinaikos vs MilanoHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -3.50
8 / 10 Ulog
03/03/2022 12:46
U Atini u 28. kolu Evrolige se sastaju Panatinaikos i Olimpija Milano, grčki tim je ponovo porazom protiv Žalgirisa u utorak pao na poslednje mesto na tabeli, dok su ambicije gostujuće ekipe jasne, Olimpija je jedan od favorita u Evroligi ove sezone, Milanezi žele da ponove uspeh iz prošle kada su igrali na Fajnal foru. Meč u Atini u hali OAKA je zakazan za petak u 20.00časova.
Panatinaikos

U timu iz Atine mora da se osećaju kao Majkl Korleone u Kumu III, kada kaže:\'\'taman sam pomislio da sam izašao, a oni me povuku ponovo unutra\'\' (Just When I Thought I Was Out, They Pull Me Back In). U regularnom stanju stvari Panatinaikos se dokopao do 16. mesta u Evroligi, čak su preskočili i Baskoniju na tabeli, da bi sada porazom protiv Žalgirisa u utorak, u novonastalim okolnostima, ponovo dotakli samo dno na lestvici, sada poslednje 15. mesto. Panatinaikos ima težak raspored u narednih 6 kola u Evroligi, sve su to mečevi sa ekipama koje se nalaze u grčevitoj borbi za doigravanje ili za što viši plasman na tabeli.To su okršaji sa Olimpijom, Real Madridom, Bajernom i Makabijem u Atini, kao i dueli sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom na strani. Jedino u poslednjem meču u regularnom delu sezone Panatinaikos ima okršaj koji ne bi trebalo da bude od presudne važnosti ni za jedan tim, taj rival je ALBA u Berlinu. Prvi strelac Panatinaikosa u Evrolige je i dalje je Deril Mejkon sa 13.1 poenom po meču, Amerikanac se nalazi na deobi osamnaestog i devetnaestog mesta na listi najboljih strelaca u takmIčenju. Nemanja Nedović je drugi najbolji strelac svog tima i dvadeseti u Evroligi sa 13 poena u proseku, ipak, Srbin je prvo ime Panatinaikosa u poslednje vreme i na poslednjih 5 mečeva je dao 16 ili više poena, u tom periodu ima 19 poena po meču. Prvi skakač Panatinaikosa i prvi skakač u Evroligi je i dalje Jorgos Papajanis sa 7.6 skokova po meču, ali ne više tako ubedljivo na vodećem mestu, centar zelenih je imao 8 ili više skokova u proseku u nekom trenutku, sada mu se opasno na 2. mestu najboljih skakača približio Edi Tavares.

Olimpija Milano

Italijanski predstavnik se vraća u Atinu posle poraza u poslednjem kolu Evrolige od Olimpijakosa rezultatom 67:58. Posle osvajanja Kupa Italije kao da nije bilo dovoljno energije u timu Olimpije u meču protiv Olimpijakosa, a 58 ubačenih poena je najmanji broj ekipe iz Milana ove sezone u Evroligi. U prvom delu sezone Olimpija je u Italiji slavila ubedljivim rezultatom 75:54, najefikasniji na tom meču je bio Devon Hol sa 19 poena, Kajl Hajns je dodao 14, a u Panatinaikosu samo je Deril Mejkon bio dvocifren u poenima i na kraju je imao 14 poena na svom kontu. Olimpija Milano(15-6) u novonastalim okolnostima ima dve suspendovane pobede protiv CSKA iz Moskve i dva poraza protiv UNIKS-a i Zenita, i nalaze se na 3. mestu u Evroligi, ali oba puta su ove sezone izgubili od četvrtoplasiranog Olimpijakosa (14-7). Izabranici Etorea Mesine moraju imati neku pobedu više od Olimpijakosa na kraju regularnog dela sezone, u slučaju poravnanja prednost ide na stranu grčkog tima. U preostalih 7 mečeva Olimpija je trebalo dva puta da igra na svom parketu protiv ruskih timova, i to protiv UNIKS-a i Zenita, sada bi \'\'Manekeni\'\' trebalo 5 od 7 utakmica da igraju na strani. Cilj je naravno za Olimpiju završiti u prva četiri u regularnom delu sezone i tako obezbediti prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici u četvrfinalu, raspored je izazovan, na strani tim iz Milana igra pored Panatinaikosa i protiv Real Madrida, Makabija i Anadolu Efesa, dok je poslednje gostovanje ono u Vilerbanu protiv ASVEL-a. Od povređenih igrača Olimpije Dinos Mitoglu se vratio u meču protiv Olimpijakosa, dok bi uskoro na parket mogao ponovo da se pojavi i Šejvon Šilds, pominje se sredina marta za reprezentativca Danske. Pored povređenog Šildsa (12.6) jedini dvocifreni u poenima u Evroligi za Olimpiju je Malkolm Dilejni sa 10.2 poena po meču, ali tim iz Milana ima čak 10 košarkaša koji su davali 5.7 ili više poena a da su igrali minumum 10 utakmica u evropskom takmičenju ove sezone.

Predlog

Mišljanja smo da je razlika u klasi očigledna i da je na strani Olimpije Milano. Bitno je za italijanski tim da se zadrži prednost u odnosu na konkurente i bude među prva 4 do kraja regularno dela. Ulaskom u top 4 u Evroligi, Olimpija Milano bi značajno poboljšala svoje šanse u četvrfinalu da se domognu Fajnal fora i ove sezone. Naš predlog je hendikep 2 (granica 3.5 poena) na Olimpiju Milano u meču protiv Panatinaikosa, za ovu igru kladioonica Maxbet nudi koeficijent 1.60.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.