Subota, 05/03 - Fudbal, Češka, 1. Liga
05/03Slavija Prag vs Sparta Prague1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
05/03/2022 12:16
Najveći derbi češkog fudbala igra se na Sinobo stadionu Slavije. Praški dule na programu je u nedelju u 17 časova.
Slavija

Aktuelni šampion deli prvo mesto na tabeli sa ekipom Vitkorije iz Plzenja. Oba tima sakupila su po 57 bodova, dok je Sparta treća sa sedam manje. Imala je i Sparta priključak sa vodećima na kraju jesenjeg dela prvenstva, ali su popustili na startu proleća, mada imaju jedan zasotali meč, pa bi razlika mogla da se spusti na samo četiri boda. U slučaju da dobiju Slaviju, još više. Slavija već u četvrtak igra u osmini finala Lige konferencija. Njihov rival biće tim LASK-a iz Linca. U prošlom kolu Slavija je dva puta pobedila turski Fenerbahče, pa i u dvomeč sa Austrijancima ulaze kao favoriti. Računajući te dve utakmice, kao i tri poslednja meča u prvenstvu, Slavija je u seriji od pet uzastopnih pobeda.

Sparta

Mnogo su na Letni očekivali od ove sezone. Nadali su se povratku titule, koja je u prethodnoj deceniji uglavnom bila u vlasništvu Viktorije i Slavije, a i to što su prezimeli u Evropi, polse duže vremena, bila je najava lepog proleća. Međutim, u Evropi se isprečio Partizan, koji je pobedio Spartu oba puta, i u Pragu i u Beogradu i spustio zavesu na ovogodišnju evropsku priču češkog velikana. Sparta je dobro otvorila drugi deo sezone, pobedili su Slaviju u Kupu Češke kao gosti sa ubedljivih 2:0, ali su zato igrali dva puta nerešeno u ligi, protiv Šeških Budejovica i Vitkorije iz Plzenja na svom terenu, kada su nadoknadili dva gola minusa. Pokušaće da još jednom pobedom nad Slavijom ponovo uhvate priključak, a pre nekoliko dana izborili su prolaz u finale domaćeg kupa, pošto su nakon produžetaka izbacili ekipu Jabloneca.

Predlog

Kada se sastaju dva praška kluba, favorita nikad nema, mada je Slavija bila uspešnija u prethodnim godinama. Jesenas Sparta slavila na Letni minimalnu pobedu, a posle je bila bolja i u kupu. Smatramo da je vreme za Slaviju, da ona trijumfuje. Sparta je umorna od napornog polufinalnog meča sa Jablonecom i verujemo da će i to imati reprekusije po njih. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.