Nedelja, 06/03 - Fudbal, Turska, Superliga
06/03Fenerbahče vs TrabzonsporUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
05/03/2022 12:38
Pitanje šampiona u Turskoj je rešeno, biće to Trabzon, a da vidimo da li je vreme za drugi poraz lidera. Derbi u Istanbulu igra se u nedelju u 17 časova.
Fenerbahče

Jasno je svima u Feneru da ni ove sezone nema ništa od titule. Do skoro je i Evropa izgledala daleko, ali je onda istanbulski velikan vezao tri pobede i stigao na četvrto mesto. Sada je drugoplasirana Konjaspor udaljena samo tri boda, a to je razlika koju je moguće lagano stići, s obzirom da je do kraja ostalo da se odigra 11 kola i u opticaju su 33 boda. Međutim, Fener je podbacio u Evropi, igrali su baraž u Ligi konferencija i oba puta su poraženi od praške Slavije. Sada, kad nemaju evropske obaveze, mogu da se posvete prvenstvu i pokušaju da dođu do drugog mesta, pošto i ono vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona narednog leta. Posle smene trenera Viktora Pereire počeli su bolji dani za Fener, Ismail Kartal je uspeo da za kratko vreme vrati tim u vrh tabele i od njega se očekuje vicešampionska titula, koja bi, u datim okolnostima, bila ravna onoj pravoj.

Trabzon

Ekipa Trabzona deli lekcije turskim velikanima tokom cele sezone. Samo jedan poraz ima ova tim u 27 odigranih kola, uz šest remija i čak 20 pobeda. Iako još nisu matematički postali prvaci, nema sumnje da će se i to uskoro desiti. Jedino je Konja, koliko-toliko, pretila Trabzonu, bili su se primakli na sedam bodova zaostatka, ali su ponovo pali u formi i Trabron sada najbližem konkurentu beži svih 17 bodova. Ekipa Avdulaha Avdžija sasvim zasluženo vodi na tabeli, bili su konstantni od samog početka i dok su Bešiktaš, Fener i Galata gubili bodove na sve strane, i od mnogo slabijih rivala, Trabzon je pobeđivao i stekao ogromnu prednost. Jedino je Antalija pobedila Trabzon u aktuelnom prvenstvu, a to se dogodilo još u decembru prošle godine. Trabzon je u seriji od sedam uzastopnih pobeda, pet u ligi i dve u Kupu Turske u kome se plasirao u polufinale, trijumfom nad Antalijom pre pet dana.

Predlog

Zanimljivo je da ni tradicija u poslednje vreme nije na strani Feera, kada su mečevi protiv Trabzona u pitanju. Samo dva trijumfa ima Fenerbahče na prethodnih 12 međusobnih okršaja, računajući tu i Kup. Ipak, istine radi, nema ni Trabzon mnogo pobeda, već su se njihovi dueli najčešće završavali nerešenim rezultatom. Jesenas je Trabzon slavio sa 3:1 na svom terenu, a mi očekujemo odgovor Fenerbahčea. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a koeficijent za T12+ u kladionici Mozzartbet iznosi 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.