Nedelja, 06/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
06/03Napredak vs Proleter Novi Sad1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
05/03/2022 12:53
Meč u Kruševcu jako je bitan kada je plasman u plej-of u pitanju. Proleter gostuje pod Bagdalom u ponedeljak u 16 časova.
Napredak

\'\'Čarapani\'\' su od starta prvenstva u gornjem delu tabele, što je velika promena u odnosu na prethodnu sezonu kada su opstanak izborili neverovatnom serijom pobeda u finišu sezone. Sada Kruševljani deluju mnogo zrelije, imaju tim za koji se kolokvijalno kaže da je spoj mladosti i iskustva, i perspektivnog trenera Stefanovića na klupi, koji je zamenio bolesnog Mikija Đuričića. Na terenu lider tima je iskusni Saša Marjanović, jedan od poslednjih majstora fudbala. Tu je još jedan bivši Partizanov fudbaler na sredini, Đuričković, ali i Zvezdin golman Vasiljević. Od novih nada Kruševljani su promovisali Kočića i Jovanovića i sada samo žele da zadrže mesto u prvih osam, pa da navijači još jednom pogledaju Zvezdu ili Partizan u \'\'Lazarevom gradu\'\'. U prethodnom kolu Napredak je ubedljivo poražen na Banovom Brdu, i još je bez pobede u prolećnom delu prvenstva.

Proleter

Novosađani su najavili velike stvari od sledeće sezone. Klub je ozbiljno zagrizao da se pozicionira kao deo neke nove velike četvorke, a kao put ka tome izabrano je angažovanje srpskih internacionalaca-povratnika. Neki su već tu, poput dva Kaluđerovića, Jovanovića i Ninkovića, a neki će stići na leto. U prva četiri kola prolećnog dela Proleter je pobedio samo u Kragujevcu, protiv Zvezde je ostao bez boda pred kraj meča, ali su onda podbacili u Lučanima, i posebno protiv Spartaka iz Subotice u Novom Sadu. Tri vezana poraza znatno su ih udaljili od cilja, a to je plasman u gornjem delu tabele i igranje u plej-ofu. Proleter je trenutno tek na 13. mestu, ali je od osme pozicije, na kojoj je sada TSC, udaljen samo četiri boda. Do kraja regularnog dela ima još dosta utakmica, a u opticaju je još 15 bodova.

Predlog

Dobar meč odigrale su ove dve ekipe jesenas na Karađorđu, a dobio ga je Proleter minimalnim rezultatom, i to u trenucima kada je bio u lođoj seriji rezultata. Start drugog dela sezone nije bio po planovima ni jedni ni drugih, pa bi ovo mogla da bude prilika za ispravljanje kikseva. Pobednik će imati znatno više šansi da se nađe mešu osam, a treba reći da Napredak već kroz sedam dana gostuje Partizanu, pa mu je pobeda imperativ u duelu sa Proleterom. Za jedinicu se u kaldionici MaxBet dobija keoficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.