Nedelja, 06/03 - Fudbal, Turska, Superliga
06/03Bešiktaš vs Istanbul BašakšehirUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
05/03/2022 13:29
Utakmica u kojoj se sastaju dva prethodna šampiona Turske igra se samo za plasman u Evropu, s obzirom da će titula otići Trbzonu. Gradski derbi Istanbula igra se u ponedeljak od 18 časova.
Bešiktaš

\'\'Crno-beli\'\' su prošle sezone uzeli titulu zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na Galatasaraj. Ove godine igraju mnogo slabije i nemaju nikakve šanse da trofej odbrane. Šta više, nakon poraza u četvrtfinalu Kupa Turske pre par dana od Kajzerija, ostali su bez vlasništva i pehara u Kupu, pošto su prethodne sezone osvojili duplu krunu. Dakle, sezona nikako ne može biti uspešna, a jedino što do kraja prvenstva mogu da urade je da budu drugi, i da igraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Neće ni to bili lako, za tu drugu poziciju bori se čak sedam klubova koji su smešteni u samosedam bodova. Poraz od Kajzerija bio je veliko iznenađenje, pogotovo jer je stigao posle serije od osam mečeva bez poraza i četiri utakmice na kojima nisu primili gol uzastopno. Poslednji poraz u prvenstvu Bešiktaš je doživeo krajem novembra od Giresunda na svom terenu.

Bašakšehir

Ekipa iz Istanbula zablistala je pre dve sezone kada je postala šampion Turske, i to po prvi put u svojoj istoriji. Taj uspeh nisu uspeli da ponovo naredne sezone, a neće ni ove. Bašakšehir je trenutno na trećem mestu, pre ovog kola imao je tri boda zaostatka za Konjasporom, pa će i njihov cilj biti osvajanje vicešampionske titule i nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona narednog leta. Istanbul Bašakšehir je u dobroj formi, imali su četiri uzastopne pobede pre iznenađujućeg poraza prošle sedmice na svom terenu od Karagumruka. Treba reći da su fudbaleri Bašakšehira u te četiri utakmice pobedili Fenerbahče, Konju i Gaciantep, mnogo jače timove od Karagumruka. Prva šansa da preuzmu drugo msto je tako propuštena, ali je do kraja još 11 kola i ima dovoljo vremena da se propusti isprave.

Predlog

Kada se sastaju ova dva rivala u poslednje vreme, uvek je mnogo golova. Na prethodna četiri međusobna duela, tri u prvenstvu i jednom u kupu, padalo je po pet, ali nam se čini da je toj tradiciji došao kraj. Na utakmica Bešiktaša ove sezone nema mnogo golova, pogotovo je to slučaj u prethodnim mečevima, a nešto se efikasnošću ne ističe ni Bašakšehir. Uz sve to bodovi su veoma važni, pa očekujemo tvrd meč sa malo golova. Za 0-2 gola u kladionici CircusCasino dobija se koeficijent 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.