Sreda, 09/03 - Fudbal, Hrvatska, Croatia Cup
09/03Rijeka vs Osijek1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
07/03/2022 19:38
U polufinalu hrvatskog kupa na Rujevici Rijeka dočekuje Osijek. U finalu je već Hajduk, koji čeka pobednika ovog duela koji se igra u sredu u 18 časova.
Rijeka

Borba za titulu u Hrvatskoj nikad nije bila interesantnija. čak četiri tima nadaju se šampionskom lovoru. Najveće izglede poovo ima aktuelni šampion Dinamo, koji zajedno sa Osijekom ima 53 boda na vrhu tabele, ali i meč manje. Rijeka je treća, zaostaje jedan bod, zahvaljujući tome što su vezali tri pobede. Slavili su na svojoj Rujevici protiv Šibenika i Slavena, ali je najvažniji trijumf bio onaj na Poljudu protiv Hajduka, trenutno četvrtoplasiranog tima. U četvrtfialu Kupa Rijeka je načinila iznenađenje i pobedila Dinamo na Maksimiru, i tako stigla do ovog polufinalnog okršaja sa Osijekom.

Osijek

\'\'Bijelo-plavi\'\' iz grada na Dravi pobedili su Rijeku u prvenstvenom okršaju pre oko mesec dana. Bilo je 1:0 za Osijek, a i na dva prethodna okršaja u ovom prvenstvu nije bilo mnogo golova. Na Rujevici u Rijeci bilo je 0:0, a Osijek je dobio prvi okršaj u svom Gradskom vrtu, takođe 1:0, kao i drugi. Posle pobede nad Dinamom u Osijeku \'\'bijelo-plavi\'\' su se osamili na vrhu tabele, ali su u petak igrali bez golova sa Lokomotivom u Kranjčevićevoj i tako ispustili tu prednost. Doduše, prednost su imali i zbog činjenice da Dinamo ima meč manje odigran još iz prvog dela sezone. nenad Bjelica radi odličan posao sa Osijekom, a i klub odlično finansijski stoji, pa ne bi bilo iznenađenje da već ove sezone podigne neki pehar.

Predlog

U prvom polufinalu Hajduk je pobedio Goricu i čeka rivala u velikom finalu. Da li će to biti Rijeka ili Osijek, saznaćemo u sredu oko 20 časova, otprilike, ako ne bude produžetaka, s obzirom da se igra samo jedan meč. Osijek igra mnogo tvrđe nego Rijeka, a sada je i ulog veliki, pa ne očekujemo mnogo golova. Ipak, nekako nam se čini da ej Rijeka više zainteresovana za ovo takmičenje, dok Osijek sve karte daje na prvenstvo. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.35.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.