Četvrtak, 10/03 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
10/03PSV vs KopenhagenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
08/03/2022 18:20
Sigurno da igranje u Ligi konferencija nije toliko izazovno za ove dve ekipe, ali kada su već stigne dovde, pokušaće da dođu do završnice. Utakmica u Ajndhovenu igra se u četvrtak u 21 čas.
PSV

\'\'Filipsovci\'\' bi se odmah složili sa scenariom da ispadnu iz Evrope, ali da preuzmu pehar šampiona Holandije od najvećeg rivala Ajaksa. Međutim, oni su porazom od \'\'kopljanika\'\' u prvoj utakmici posle zimske pauze prepustili prvo mesto. Sada je razlika dva boda u korist Ajaksa, ali su oba tima ove sezone, češće nego ranije, gubili bodove od slabijih ekipa. Što se tiče PSV-a oni su vezali četiri uzatsopna trijumfa u Erediviziji, i to posle startna dva poraza u 2022. godini, od Ajaksa i AZ Alkamra. U Kupu Holandije stigli su do finala, a i tu će koplja ukrstiti, simbolično, s \'\'kopljanicima\'\'. U svojoj grupi Lige Evrope PSV je zauzeo tek treće mesto. Ispred njih su bili Monako i Sosijedad, pa su morali da odigraju dve baraž utakmice protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva. Nisu se lako probili dalje, u Ajndhovenu je bilo 1:0, a u Tel Avivu 1:1.

FC Kopenhagen

Poput PSV-a i tim iz danske prestonice želi da vrati titulu u svoje vitrine. Primat u Danskoj su preuzeli Mitjiland i Brndbi, poslednji šampioni ove zemlje, ali je FC Kopenhagen favorit da ove godine ponese šampionski lovor. Njihov nastup u grupi Lige konferencija bio je kao preskok preko \'\'plitkog potoka\'\', sa pet pobeda i jednim porazom zauzeli su prvo mesto ispred PAOK-a, Slovana iz Bratislave i Linkolna sa Gibraltara. Zbog toga su bili slobodni u baražu i čekali su rivala. Možda su mogli i bolje da prođu na žrebu, ali daleko od toga da su autsajderi protiv PSV-a. U domaćoj ligi FC Kopenhagen je odigrao tri meča u 2022. godini i sva tri uverljivo dobio, a pritom nije primio nijedan gol. Uskoro će se završiti regularni deo prvenstva u danskoj, a onda će se liga podeliti na dva dela, prvih šest će igrati za titulu i plasman u evropske kupove. Trenutno je Kopenhagen prvi, imaju tri boda više od najvećih konkurentata, Mitjilanda i aktuelnog prvaka Brondbija.

Predlog

Možda je PSV mali favorit za ukupnu pobedu, ali se FC Kopenahgen uzda u revanš na svom Parkenu. Međutim, u biti danski klubovi ne obraćaju mnogo pažnju na to gde igraju, kući ili na strani, pa Kopenhagen neće doći u Hlandiju da brani svoju mrežu. Naš predlog je igra gol-gol, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.