Subota, 12/03 - Fudbal, Hrvatska, HNL
12/03Hajduk Split vs Dinamo ZagrebDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
11/03/2022 12:08
Najveći derbi hrvatskog fudbala igra se na splitkom Poljudu. Odavno Hajduk i Dinamo nisu bili bodovno bliže u finišu sezone kao sada. Meč se igra u subotu u 18 časova.
Hajduk

Šteta što Splićani nisu slavili u prošlom kolu na gostovanju u Puli. Da jesu, sada bi razlika između njih i Dinama bila samo tri boda, i trijumfom bi mogli da se izjednače bodovno sa najvećim rivalom. Ove dve ekipe imaju meč manje od ostalih timova, a to je zaostala utakmica iz prog dela prvenstva. I pored jedne utakmice manje, Dinamo je na čelu tabele sa 53 boda, toliko ima i Osijek, dok je Rijeka sakupila jedan manje. Hajduk je tek četvrti sa 48 bodova. Ipak, sve četiri ekipe imaju šansu da na kraju prigrle pobednički pehar, a sumnjamo da u Evropi, u ovom trenutku, u nekoj ligi imamo takvu situaciju. Hajduk se odlično pojačao i izgleda da su u Splitu rešili da više ne budu samo dekor u borbi za trofeje. Nažalost po njihovu Torcidu u prethodna dva kola uzeli su samo jedan bod, izgubili su od Rijeke na Poljudu i remizirali sa Istrom u Pili, i načinili veliki korak nazad. S druge strane igraće u finalu Kupa, pa će i tu moći da osvoje pehar, ukoliko budu bolji od Rijeke.

Dinamo Zagreb

Možda se evropska sezona završila malo ranije od očekivanja, ali čim su za rivala dobili Sevilju, tako nešto se moglo pretpostaviti. S obzirom da su ostali i bez trofeja u Kupu, izbacila ih je Rijeka, i to na Maksimiru, ostaje im samo da obrane titulu. Imaju najveće šanse, ali bi ih samo jedan neplanirani kiks mogao koštati pehara. Poraz u Osijeku je teško pao, pogotovo jer na klupi tima iz grada na Dravi sedi njihov bivši trener Nenad Bjelica. Sada Osijek ima isti broj bodova kao i Dinamo, s tim da Zagrepčani imaju meč manje odigran. U prethodnom kolu Dinamo nije imao mnogo problema sa Šibenikom u Zagrebu, i slavio je sa 3:0.

Predlog

Ovo je tek drugi ovosezonski duel ove dve ekipe. Jedini je odigran u Zagrebu u decembru, a Hajduk je taj meč dobio sa 2:0. Bio je to prvi trijumf Splićana na Maksimiru posle gotovo četiri godine. Posle ovog meča još dva puta će se sastati Hajduk i Dinamo, prvo u Slitu 20. aprila, a onda u poslednjem kolu šampionata u Zagrebu 21. maja. Mnogi se nadaju da bi taj meč mogao odlučivati o tituli. Za ovaj duel na Poljudu predlažemo igru gol-gol, a za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.