Subota, 12/03 - Fudbal, Poljska, Ekstraklasa
12/03Raków Częstochowa vs Stal MielecUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
12/03/2022 13:54
Domaćin iz Čestohove je pravo osveženje u poljskoj Ekstraklasi. I drugu sezonu uzastopno bore se za titulu. Meč sa Stalom igra se u ponedeljak u 18 časova.
Rakov

Pred ovo kolo Rakov je zauzimao drugo mesto sa samo bodom minusa u odnosu na vodei Pogon iz Šćećina. Stvari se menjaju u Poljskoj, nekadašnji velikani Legija i Visla više nisu ni u vrhu tabele, a glavnu reč vode klubovi poput Pogona i Rakova. Tu je, istina, iz Leh iz Poznanja, nalazi se na trećem mestu i ima isti broj bodova kao i Rakov. U 2022. godini Rakov nije izgubio. Istina, odigrali su šest utakmica, pet u ligi i jednu u Kupu Poljske. Samo su na gostovanju Gurnjiku igrali nerešeno, dok su sve ostale utakmice dobili. Nisu to bili ubedljivi trijumfi, najveći je bio sa dva gola razlike, ali to i jeste odlika ekipe Rakova, da igra čvrsto i da kada povede, prednost ne ispušta.

Stal

Gosti iz Mjeleca drugu sezonu igra u Ekstraklasi i može u potpunosti da bude zadovoljan dosadašnjim učinkom. Ovaj tim je zauzimao osmo mesto pred ovo kolo i s obzirom da se sistem takmičenja u Poljskoj promenio, predstoji im miran finiš. Naime, ranije se liga delila na dva dela, tada je igralo 16 ekipa u eliti, a sada ih je dve više, pa se igrao onaj standardni dvokružni sistem. Teško da Stal može nešto značajnije da uradi, na primer da se plasira u evropska takmičenja, ali i da ostanu na ovoj poziciji to će biti ocenjeno kao uspeh. Prošlu sezonu ovaj klub je završio na 15. tada pretposlednjem mestu, i samo zahvaljujući promeni sistema ostali su u ligi, a ispao je samo poslednjeplasirani tim.

Predlog

Stal ne igra posebno dobro na strani, dobili su samo dva meča, ali kada vidite protiv koga je to bilo, ništa vam neće biti jasno. Ovaj tim je slavio u Varšavi protiv Legije i u Krakovu protiv Visle. Tačno da ova dva tima nisu u nekoj formi ove sezone, ali su ubedljivo najznačajnija ufudbalska imena u Poljskoj. U prvom delu sezone u Mjelecu bilo je 1:1, a sada će Rakov pobediti, ne sumnjamo u to, ali predlažemo igru domaćin daje dva gola. Koeficijent za T12+ u kaldionici Mozzartbet iznosi 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.