Utorak, 15/03 - Fudbal, Italija, Serija B
15/03Breša vs BeneventoDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
14/03/2022 13:08
Obe ekpe spadaju u najveće kandidate da se presele u Seriju A, ali se možda malo više očekivalo od njih. Meč u vrednom kolu igra se u Breši u utorak u 18.45.
Breša

Najavljivali su u Breši napad na elitnu ligu, a po kvalitetu i tradiciji, sigurno je i zaslužuju. U gradu u Lombardiji vole fudbal, ali osim jednog dužeg boravka, uglavnom su brzo ispadali iz Serije A, kada bi u nju ušli. Taj \'\'zlatni\'\' period bio je početkom dvehiljaditih, kada je Breša provela pet uzastopnih sezona u Seriji A, najviše u svojoj istoriji. Sada su na 4. mestu, ali su od vodeće Pize udaljeni samo tri boda. U poslednjih 13 mečeva u Seriji B Breša je poražena samo jednom, i to prtiv Kremonezea pre dva kola, ali su u tom intervalu imali previše nerešenih rezultata, što ih je koštalo boljeg plasmana. Čak sedam utakmica igrali su nerešeno u toj seriji, uključujući i remi sa Laćeom prošlog vikenda.

Benevento

\'\'Veštice\'\' su imale još manje uspeha kada uđu u Seriju A. To su činile dva puta, prvi put 2017. a onda i dve godine kasnije, ni prvi ni drugi put nisu uspeli da ostanu bar dve sezone u eliti. Pokušađe tim iz Kampanje i ove sezone da ode u najjači rang, računajući da sada imaju više iskustva. Posle 29. kola nalaze se na 6. mestu sa 50 bodova, pet manje od vodeće Pire, ali Benevento ima jednu zaostalu utakmicu protiv Kozence, i ako računamo da će je dobiti, već bi bili na trećem mestu sa samo dva boda manje od lidera. Na vrhu tabele je velika gužva, na jedno od prva dva mesta, koja donose direktan plasman u elitu, računa čak 10 timova, mada su ovi od sedmog do desetog mesta bliži igranju baraža.

Predlog

Meč u Breši slobodno se može nazvati derbijem vanrednog kola u Seriji B, radi se o dva kvalitetna tima koja s pravom hoće u elitu. Benevento je imao niz od pet utakmica bez pobede, ali u prethodnih pet ima četiri pobede i jedan remi. U prvom delu sezone Breša je slavila minimalnu pobede u Beneventu, ali nam se sada čini da je najrealniji ishod gol-gol. Za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.