Subota, 19/03 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
19/03Neuchâtel Xamax vs WinterthurUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
16/03/2022 19:00
Gosti su jedan od glavnih kandidata da se plasirahu u elitu, dok su šanse ekipe iz Nojšatela znatno manje. Meč švajcarske druge lige igra se u petak u 19.30.
Ksamaks

Domaća ekipa je sa dva vezana poraza u prethodna dva kola, najverovatnije, ostala bez šansi da naredne sezone igra u eliti. Ksamaks je igrao solidno ove sezone, bio je stalno tu negde oko vrha, ali je ovogodišnje prvenstvo druge švajcarske lige toliko izjednačeno, da su se tek nedavno neke ekipe izdvojile na vrhu. Ksamaks je odlično startovao u 2022. godini, vezao je šest utakmica bez poraza, ali je sve nekako upropastio neuspesima protiv Vaduza i Vila. Na domaćem terenu u Nojšatelu već su četiri puta poraženi u ovoj sezoni. Sa 36 bodova zauzimaju 7. mesto, od drugog, koje donosi baraž, deli ih devet bodova, dok o opstanku ne treba da brinu, s obzirom da je Krins izgubio sve šanse da ostane u ligi, a ispada samo jedan tim.

Vintertur

Ekipa iz mesta pored Ciriha već dugi niz godina tavori u Čelendž ligi, drugom po jačini rangu takmičenja. Možda je fudbalerima, ali i navijačima dosadilo stalno igranje protiv istih timova, pa su ambicije ve godine veće i pokušaće se napad na Super ligu. Za sada je Vintertur na drugom mestu, vodeći Arau im beži dva boda, što je itekako dostižno, ali ne ukoliko nastave da igraju promenjivo kao što su to radili u prethodnim kolima. Vintertur je izgubio na dva prethodna gostovanja, prvo od Šafhauzena, a onda i Lozane Ouši, što su timovi koje bi morali da dobiju ako žele u elitu. U prethodnom kolu su igrali derbi sa Arauom, bio je to duel kada je Arau mogao da napravi veliku razliku, ali je Vintertur slavio sa 4:2 i ostao u trci. Tim koji na kraju bude prvi ići će direktno u Super ligu, dok će drugoplasirani morati u baraž. Postoji, naravno, šansa da se dobije pretposlednji tim iz prve lige u baražu, ali je mnogo jednostavnije biti prvak i direktno ući u elitu.

Predlog

Neće ovo biti jednostavno gostovanje za Vintertur i pored činjenice da je Ksamaks bez nekih većih ambicija posle dva uzastopna poraza. Da su dobili prethodna dva meča, u timu iz Nojšatela bi ravnopravno konkurisali za plasman u prvu ligu, ovako će im trebato baš duga serija pobeda. Ono što je izvesno to su golovi. Kada su na terenu Ksamaks i Vintertur, uvek ima pogodaka, pa ih očekujemo i sada. Naš predlog je 3+ sa kvotom 1.90 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.