Utorak, 22/03 - Fudbal, Engleska, Liga 2
22/03Oldham Athletic vs Sutton UnitedDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/03/2022 17:52
U odloženom meču 26. kola engleske Lige 2 domaći Oldam dočekuje Saton. Meč je na programu u utorak u 20.45.
Oldam

Mada iz Lige 2 ispadaju samo dve ekipe, sve je izgledinije da bi Oldam Atletik mogao da bude jedna od te dve. Dugo već ovaj tim igra vrlo slabo i gubi bodove u nizu, pa nije ni čudo da su se na tabeli strmoglavili na 23. mestu, pa im u leđa gleda samo Skantorp. Njihova nada je ovaj zaostali meč s obzirom da timovi ispred njih imaju utakmicu više odigranu, a Stivenidž samo tri boda više. U slučaju pobede nad Satonom moguće je da će Oldam napustiti zonu ispadanja. Vremena je sve manje, ostalo je da se odigra još devet kola, pa je svaki bod zlata vredan. Oldam nije pobedio na poslednjih šest utakmica, a vezao je čak četiri poraza. Poslednji su dođiveli za vikend, kada su na svom terenu poraženi od Iksitera sa 2:0.

Saton

Gosti se i dalje nadaju da mogu biti među timovima koji će se u baražu boriti za jedno mesto u višem rangu. U ligu 1 direktno ulaze tri prvoplasirane ekipe, a u slučaju da slave u Oldamu, za fudbalere Saton Junajteda ni jedna od prve tri pozicije nije nedostižna. Naime, trećeplasirani Nortempton ima pet bodova više, ali Saton ima ovaj zaostali meč, pa bi razliku mogao da svede na samo dva boda. Problem za Saton je nešto lošija forma u poslednje vreme. Ovaj klub je na prethodne tri prvenstvene utakmice osvojio samo jedan bod. Prvo su izgubili od Volsola i Svindona, da bi u subotu osvojili jedan poen u duelu sa Tranmerom. Zabrinjavajuće je i to što su na poslednjih sedam gostovanja uspeli samo jednom da pobede, dok su bez trijumfa na poslednja četiri, na kojima su uzeli samo jedan bod.

Predlog

To što se jedan tim bori za ulazak u viši rang, a drugi grčevito za opstanak, ne mora ništa da znači. Liga je izuzetno izjednačena, pa se veoma često događa da, na papiru, slabiji rival pobedi u duelu sa mnogo bolje plasiraim timom. Na kraju krajeva Oldam je pobedio jesenas kao gost sa 2:1. Za domaćina je ovo jedna od poslednjih prilika u borbi za spas, ali i gostima su neohodni bodovi da bi uhvatili priključak sa vodećima. Nerešeno ne odgovara ni jednima ni drugma, pa zato verujemo u napadačku igru s obe strane. Naš predlog je GG a za ovaj tip u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.