Utorak, 22/03 - Fudbal, Engleska, Liga 2
22/03Port Vale vs Exeter CityDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/03/2022 20:17
Odlođena utakmica 22. kola engleske Lige 2 između Port Vejla i Iksitera može se nazvati derbijem. Meč se igra u utorak u 20.45.
Port Vejl

U gradu Stouk na Trentu domaći Port Vejl je u prilici da pobedom uđe među ekipe koje će igrati u baražu za plasman u Ligu 1. Ovaj tim je trenutno na osmom mestu, ispod crte koja deli tivome koji idu u plej of, ali imaju dve utakmice manje od rivala koji su ispred njih. Već pobedom u ovom meču prestigli bi Svindon i Njuport, a ako bi dobili obe zaostale utakmice skočili bi na drugo mesto, ispred svog sadašnjeg rivala Iksitera. Treba reći i da Iksiter ima dve zaostale utakmice i oni planiraju maksimalan broj bodova i preuzimanje liderske pozicije. Port Vejl je u seriji od tri uzastopne pobede, pobedili su na svom terenu Kravli i Mensfild, a subotu su doneli sva tri boda sa gostovanja u Bredfordu. U prethodnih šest prvenstvenih utakmica na svom Vejl Parku imaju četiri pobede i dva remija.

Iksiter

Malo po malo Iksiter se pomicao na gore na tabeli i pred ovaj meč gleda u leđa jedino ekipi Forest Grina. Prednost ovog tima iz grofovije Devon je to što imaju dva meča koja su ranije odložena. Jedan je ovaj u Stouku na Trentu i okršaj sa domaćim Port Vejlom. Iksiter se uzda u dobru formu koja ih krasi od početka godine, pa su oni u 2022. godini na 14 utakmica, ne računajući onu prvog dana Nove godine, izgubili samo jednom. Čak i remija imaju malo, svega četiri, dok su pobedili devet puta. U četiri prethodna kola Iksiter je pobedio tri puta, a bez golova je igrao samo sa Salfordom na svom terenu. U subotu je ovaj tim gostovao u Oldamu, slavio sa 2:0 i domaćina gurnuo u zonu ispadanja.

Predlog

Ovaj meč može se nazvati derbijem, s obzirom da se oba tima nadaju da mogu biti među najbolja tri i tako se direktno plasirati u Ligu 1, treći rang takmičenja u Engleskoj. Ovo je prvi ovosezonski okršaj ova dva tima, a naredni će se dogoditi u poslednjem kolu šampionata koje je na programu 7. maja.Sumnjamo da bi neka ekipa bila zadovoljna remijem u ovom meču, pa vam predlažemo igru gol-gol, verujući da će oba tima igrati na pobedu. Za GG u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.