Četvrtak, 24/03 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
24/03Australija vs JapanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
22/03/2022 19:18
Za Japance ovo je meč lopta za plasman u Katar, dok Australiju samo pobeda ostavlja u igri. Meč se igra u četvrtak u 10 sati po srednjeevropskom vremenu.
Australija

\'\'Sokerusi\'\' suodlično započeli kvalifikacije, ali su naglo popustili u finišu i da bi stigli do Katara moraju da pobede u dva poslednja kola azijske grupe. Ne bi to bilo toliko komplikovano da rivali u ta dva kola nisu ekipe koje zauzimaju prva dva mesta u grupi. Pvi meč je presudan, u Sidnej dolaze Japanci, selekcija koja ima tri boda više. U slučaju trijumfa Australija bi se izjednačila sa \'\'samurajima\'\', a imala bi i bolju gol razliku, pa bi išla na pobedu u poslednjem kolu u meču sa Saudijskom Arabijom, koja bi moga da bude već na Mundijalu posle ovog kola. Svega ovog ne bi bilo da \'\'Sokerusi\'\' nisu pobedili samo jednom u pet prethodnih kola. Izgubili su od Japana i sve je tada krenulo naopako. Usledili su remiji sa Arabijom i Kinom, pobeda nad Vijetnamom i neočekivan remi sa Omanom u prethodnoj utakmici. Australijanci su sigurno treći, i ako ne uspeju da dobiju preostale dve utakmice sldi im komplikovani baraž za odlazak u Katar.

Japan

\'\'Plavi samuraji\'\' su, za razliku od svog rivala, slabije odigrali na startu poslednjeg kruga azijskih kvalifikacija, a njima je pobeda nad Australijom donela neophodno samopouzdanje, pošto su posle trijumf nad selekcijom sa najmanjeg kontinenta vezali još četiri pobede. Gol koji su primili od Australije u Saitami sredinom oktobra, bio je poslednji koji je Japan primio u ovom kvalifikacijama. Do trijumfa su u tom meču Japanci stigli autogolom pet minuta pre kraja, a onda su pobedili Vijetnam i Oman na strani, te Kinu i Saudijsku Arabiju na svom terenu, na sve četiri utakmice slavili su bez primljenog gola. Odbrana će biti adut \'\'samuraja\'\' i u Sidneju, a na domaćinu je da pokuša da razbije njihov bedem.

Predlog

Na ruku Australiji ne ide tradicija. Na poslednjih devet međusobnih mečeva \'\'Sokerusi\'\' nisu pobedili Japan, a izgubili su pet puta uključujući dva poslednja meča, prvo u kvalifikacijama za Rusiju, a sada i za Katar. Jedno je sigurno, biće ovo tvrd meč, koji bi mogao da odluči jedan gol, eventualno dva. Naš predlog je igra 0-2 gola, a koeficijent za nju u kladionici CircusCasino iznosi 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.