Četvrtak, 24/03 - Košarka, SAD, NBA
24/03Miami Heat vs Golden State WarriorsHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -4.50
8 / 10 Ulog
23/03/2022 10:34
U Majamiju se sastaju Majami Hit (47-25) i Golden Stejt Voriorsi (47-25), radi se o okršaju timova koji imaju jednak broj pobeda i poraza u dosadašnjem delu sezone. Majami Hit želi trijumfom da se učvrsti na vrhu u Istočnoj konferenciji, dok Golden Stejt pokušava da se u odsustvu prve zvezde Stefa Karija održi među vodećim timovima na Zapadu. Meč u FTX Areni, domu košarkaša Majami Hita, je zakazan za noć sredu na četvrtak sa početkom u 00:30.
Majami Hit

U jednoj od čudnijih utakmica ove sezone, manje-više kompletni Majami Hit je izgubio od Filadelfije Seventisiksersa, tima koji je igrao i bez Džoela Embida i bez Džejms Hardena. Seventisiksersi neigranjem Embida i Hardena kao da su hteli da kažu evo vam prvo mesto na Istoku, odustajemo od borbe za sami vrh, ali videćemo ko će bolje proći u plej-ofu, ali ostali košarkaši Filadelfije nisu mislili tako i zasluženo slavili rezultatom 113:106. Majami Hit (47-25) je ovim porazom zakomplikovao svoju situaciju, 10 utakmica pre kraja nema više mnogo mesta za ovakve kikseve protiv oslabljenih timova, ili ekipa koje se ne kotiraju baš najbolje na tabeli. Posebno imajući u vidu da raspored uopšte nije naivan za tim Majamija, u tih 10 preostalih mečeva na Floridu, samim time sa Kajri Irvingom, dolaze Bruklin Netsi, dok na strani izabranici Erika Spolstre igraju, između ostalih, sa Boston Seltiksima, Čikago Bulsima i Toronto Reptorsima. Za petama Majami Hita se nalaze Milvoki Baksi (45-27), Filadelfija Seventisiksersi (44-27) i nezaustavljivi Boston Seltiksi (45-28. Majami Hit je ekipa sa drugim najboljim skorom na domaćem terenu u NbA ligi i imaju 26-9, ispred njih su najnegostoljubivi domaćini samo Finiks Sansi koji u utakmicama igranim u Arizoni imaju skor 30-8.

Golden Stejt Voriorsi

Dva meča bez Stefa Karija, i dva poraza za Golden Stejt Voriorse, uključujući i utakmicu sa Boston Seltiksima u kojoj je glavna vedeta tima iz Kalifornije pretrpela povredu i igrala samo 14 minuta, to su 3 vezana poraza. Ova dva poslednja poraza i nisu protiv naročito dobrih timova ove sezone, San Antonio Sparsi a onda i Orlando Medžik su upisali pobede protiv Golden Stejta. Posle duže pauze, i više od dva meseca van terena, na meču protiv Vašington Vizardsa vratio se Drejmond Grin. Ovaj krilni centar je posle pauze upisao 4 nastupa i sve zajedno je dao samo 14 poena, mnogo energije troši i više nego uobičajeno raspravljajući se sa sudijama. Variorsi ni bez Grina nisu izgledali najbolje, imali su skor od 16 pobeda i 13 poraza, a bez Karija na ova dva meča razumljivo izgledaju još gore. Ipak je skoro deceniju jasno da kičmu uspeha Golden Stejt Voriorsa čini upravo par Stef Kari i Drejmond Grin, ova dvojica u svojoj različitosti se upotpunjavaju, poznaju jedan drugoga vezanih očiju. Stef Kari je nesumnjivo jedan od najboljih šutera svih vremena u NBA ligi, dok je Grin sjajan u postavljanju blokova u napadu, uz to je i izvanredan defanzivac i čita dobro akcije protivničkog tima. Golden Stejt Voriorsi (47-25) se nalaze na 3. mestu u Zapadnoj konferenciji, bez Karija će teško stići Memfis Grizlise (49-23) na 2. mestu. Čini se da će biti pravi izazov za Golden Stejt i ostati na ovoj trećoj poziciji, ipak i drugi konkurenti imaju svojih problemima sa teškim rasporedom ili sa povredama nekih igrača. Za Golden Stejt Voriorse će ovo biti druga utakmica zaredom u dva dana (back-to-back), noćas su u napornom meču izgubili od poletnog Orlando Medžika rezultatom 94:90. Jedna bleda partija za izabranike Stiva Kera, nije bilo mnogo okomitosti u igri, kao da nema balansa između unutrašnje i spoljne linije, primećuje se zjapeća rupa u igri Voriorsa, ipak je Stef Kari veliki deo ovog tima.

Predlog

Smatramo da je Majami Hit imao loš dan u poslednjem meču protiv Filadelfije Seventisiksersa i da bi valjalo očekivati pozitivnu reakciju od lidera Istoka. Golden Stejt Voriorsi su imali naporan noćašnji meč, mnogo snage i energije su izgubili u porazu od Orlando Medžika, a mora se primetiti i značajno odsustvo Stefa Karija. Naš predlog je hendikep 1 (granica 4.5 poena) na Majami Hit u meču protiv Golden Stejt Voriorsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.