Četvrtak, 24/03 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
24/03Vels vs AustrijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
23/03/2022 19:36
Pobednik ovog duela sačekaće malo na finalni meč baraža, s obzirom da je drugo polufinale između Škotske i Ukrajine odloženo. Meč u Kardifu igra se u četvrtak u 20.45.
Vels

\'\'Zmajevi\'\' nisu igrali na Mundijalu još od 1958. godine, pa je malo navijača ostrvske selekcije koji su svoj nacionalni tim gledali na najvećoj svetskoj smotri fudbala. Za razliku od Svetskog, na Evropskim prvenstvima Vels u poslednje vreme igra redovno, a u Francuskoj je imao i zapažen rezultat. Međutim, ta ekipa je već na zalasku, igrači koji su bili nosioci igre, pre svih Geret Bejl i Aron Remzi, igraju sve manje u svojim klubovima, a pravih zamena nema. Pred duel sa Austrijom u problemu je selektor Robert Pejdž. Prvi golman Deni Vord je operisan, a ni njegove alternative nisu spremne, pa će na defanzivcima biti još veća odgovornost. Vels je do baraža stigao osvajanjem drugog mesta u grupi, iza Belgije, a ispred Češke, Estonije i Belorusije.

Austrija

Nisu ni Austrijanci dugo igrali na Mundijalima, a li ne tako dugo kao Vels. Poslednji put smo gledali 1998. godine u Francuskoj kada su zauzeli tek 23. mesto, a poslednju pobedu ostvarili su 1990. godine u Italiji. U ovim kvalifikacijama nisu bili uspešni, na kraju su bili tek četvrti u grupi sa Danskom, Škotskom i Izraelom, ali su zahvaljujući uspehu u Ligi nacija bili jedna od dve selekcije koje su popunile baraž. Igrali su na EP prošlog leta, bio je to sasvim dobar nastup sa dve pobede u grupi, protiv Severne Makedonije i Ukrajine, uz poraz od Holandije. U nokaut fazi zaustavila ih je Italija, kasniji osvaač EURA, i to posle produžetaka. U ovom meču neće bit Baumgartnera ni Florijana Griliča, ali su tu svi ostali, a ima Austrija veoma kvalitetnu grupu igrača.

Predlog

Očekujte tvrd meč u Kardifu, svakako. Možda je Austrija malo igrački kvalitetnija, ali su Velšani domaćini i ne sumnjajte u njihovu rešenost da obraduju navijače. Pobednik ovog meča neće biti bez izgleda ni u finalu sa boljim iz duela Škotske i Ukrajine, što samo povećava važnost meča. MOžda će odlučiti jedan gol, a možda se budu igrali i produžeci. Uglavnom, pogodaka neće biti mnogo, pa je naš predlog igra 0-2 gola sa kvotom 1.41 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.