Nedelja, 27/03 - Košarka, SAD, NBA
27/03Detroit Pistons vs New York Knicks1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
27/03/2022 10:36
U Detroitu se sastaju Detroit Pistonsi (20-54) i Njujork Niksi (32-42), radi se o susretu timova koji imaju u planu razvijanje mladih igrača do kraja takmičenja. Detroit Pistonsi su jedna od najslabije plasiranih ekipa u NBA ligi, dok Njujork Niksi imaju samo teorijske šanse za doigravanje. Meč u Little Caesars Areni, domu košarkaša Detroit Pistonsa, je zakazan za nedelju sa početkom u 21.30.
Detroit Pistonsi

Tim iz Mičigena pokušava u finišu sezone da napravi dobar balans između razvijanja mladih igrača i pomoći kampanji za najboljeg rukija godine Kejda Kaningema sa jedne strane, i očiglednog tankovanja i dobijanja najvišeg mogućeg pika na predstojećem NBA draftu. Navijači Pistonsa priželjkuju da upare talentovanog Kaningema sa nekim od darovitih visokih igrača na narednom draftu, Džabari Smitom ili Četom Holmgrenom, dilema je u Detroitu. Naravno da se i dan-danas fanovima Pistonsa diže kosa na glavi na pomen Darka Miličića, ovaj centar je biran kao 2. pik na NBA draftu 2003. godine, na kome je čak 8 košarkaša sa nastupom na Ol-star meču birano posle bivšeg igrača Hemofarma. Na draftu na kome nije falilo talenta, osim Lebrona Džejmsa na 1. mestu, posle Miličića birani su Karmelo Entoni, Kris Boš, Dvejn Vejd, Kris Kejman, Dejvid Vest, Džoš Hauard, Mo Vilijams i Kajl Korver, od igrača koji su igrali na Ol-star utakmici. Da bi Pistonsi pojačali svoje šanse da biraju sa visokog mesta biće potrebno malo pojačati napore u tankovanju i završiti među prva 3 tima sa najslabijim skorom u ligi, ta 3 poslednja tima imaju jednak broj šansi, po 14 %, da dođu do prvog pika. Oklahoma Tander (21-53) je po svemu sudeći krenula u trku da ugrozi 3 tima sa najslabijim skorom na tabeli, ta 3 tima su Orlando Medžik (20-54), Detroit Pistonsi (20-54) i Hjuston Rokitsi (19-55). Džerami Grant, prvi strelac Pistonsa ove sezone, je otpisan za utakmicu sa Niksima zbog povrede noge, dok je Hamidu Dialo završio sezonu zbog preloma u prstu.

Njujork Niksi

Tim iz \'\'Velike jabuke\'\' je napravio herojski podvig u poslednjem meču protiv tada lidera Istoka Majami Hita. Naime, Niksi u poslednju četvrtinu u dvoboju sa Hitom su ušli sa minusom od 17 poena, da bi taj poslednji period dobili 38:15 i na kraju zasluženo slavili rezultatom 111:103. Niksi su taj meč ponovo igrali bez Džulijusa Rendla, dok je nosilac sjajnog preokreta bio Imanuel Kvikli, ovaj igrač je 20 od svojih 23 poena dao u poslednjoj četvrtini. Er Džej Beret je veći deo poslednje četvrtine presedeo na klupi, ali nema sumnje da je ovaj igrač partijama, pre svega u 2022. godini, pokazao da je svetla budućnost pred njim. Njujork Niksi (32-42) imaju mršave šanse da dostignu Atlanta Hokse (37-37) na 10. mestu u Istočnoj konferenciji, to je poslednja pozicija koja vodi na plej-in turnir. Sve u svemu rezultatski ovaj tim iz Njujorka nije ispunio očekivanja, prošle sezone su završili na 4. mestu na Istoku i igrali plej-of. Jedino što ohrabruje navijače Niksa je to što ovaj tim u poslednjih par meseci igra bolje, ima mnogo poraza u neizvesnim završnicama, i ne bi bilo nezasluženo da su se borili za plej-in pozicije sa timovima Šarlot Hornetsa i Atlanta Hoksa pre svih.

Predlog

U okršaju timova, koji imaju u poslednje vreme blistave trenutke svojih mladih košarkaša pre svega, prednost bi ipak mogla ići Njujork Niksima. Za Detroit Pistonse je potvrđeno da neće igrati Džerami Grant, a postoji šansa i da prva zvezda Njujork Niksa Džulijus Rendl propusti i ovaj meč. U tom slučaju sva pažnja na ovoj utakmici biće usmerena ka mladim igračima. Sa jedne strane je jedan od najboljih rukija ove sezone Kejd Kaningem, a sa druge je tu Er Džej Beret, Kanađanin je napravio značajan igrački iskorak u drugom delu ove sezone, i Niksi ulažu velike nade u njega. Naš predlog je 2 (uključujuži produžetke) na Njujork Nikse u meču protiv Detroit Pistonsa, za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficjent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.