Utorak, 29/03 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
29/03Sirija vs Irak1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/03/2022 15:50
Gostujući tim se nada da bi mogao do trećeg mesta i baraža uspehom u poslednjem kolu, ali, ne zavisi sve od njih. Meč u dubaiju igra se u utorak u 15.45.
Sirija

Sirijci mogu u potpunosti da budu zadovoljni ovim kvalifikacijama za Mundijal. Neće ih biti u Kataru, ali su oni pobednici iz više razloga. Zemlja prolazi kroz ratnu dramu, većina stanovništva već je napustila Siriju i rselila se po svetu, ali je nacionalni tim ove zemlje uspeo da se plasira u poslednji krug kvalifikacija u Aziji, te da pred poslednje kolo ima pet bodova na kontu. Jedinu pobedu Sirija je ostavrila re tri dana na gostovanju u Libanu. Bio je to sjajn meč gostujućeg tima i trijumf od 3:0. Kao domaćini Sirijci igraju u Dubaiju, pa su tako svih devet utakmica igrali na tuđim terenima. Od četiri meča, koji se vode kao domaći, remizirali su sa Ujedninjenim Arapskim Emiratima, a poraženi su od Libana, Irana i Južne Koreje.

Irak

Iračani su na četvrtom mestu u ovoj grupi, na Mundijal idu dve prvoplasirane ekipe, a treća će u baraž. Jasno je da u Katar idu JUžna Koreja i Iran, koji su više nego nadmoćno osvojili prva dva mesta. Na trećem je trenutno selekcija Ujedninjenih Arapskih Emirata, ali oni u poslednjem kolu dočekuju Južn Koreju, koja želi da ostane na prvoj poziciji. Ukoliko Emirati ne pobede Korejce, a to nećebiti nimalo lako Iraku bi pobeda nad Sirijom donela treće mesto i plasman u baraž. U ovakvim okolnostima to bi bio veliki uspeh selekcije Iraka koja nije igrala na Svetskim prvenstvima još od Meksika 1986. godine što im je bilo i jedino učešće na Mundijalima. Irak je u prethodnom kolu pobedio Emirate minimalnim rezultatom i tom pobedom sačuvao nadu u povoljan rasplet.

Predlog

Irak mora da pobedi, svaki drugi rezultat ostavlja ih na četvrtom mestu, s obzirom da imaju slabiju gol razliku od Emirata. Problem je što na prethodna četiri gostovanja nisu nikog pobedili, ali su samo jednom i izgubili. Utakmica sa Sirijom igra se bukvalno na neutralnom terenu, što daje lepu šansu Iraku za trijumf. Naš predlog je dvojka, a koeficijent za nju u kladionici Mozzartbet iznosi 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.