Utorak, 29/03 - Košarka, SAD, NBA
29/03Memphis Grizzlies vs Golden State WarriorsHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -5.50
8 / 10 Ulog
28/03/2022 11:04
U Memfisu se sastaju domaći Grizlisi (52-23) i Golden Stejt Voriorsi (48-27), radi se direktnom okršaju timova za 2. mesto u Zapadnoj konferenciji. Na ovom meču oba tima će nastupiti bez svojih prvih zvezda i najboljih strelaca, potvrđeno je odsustvo Dža Morenta i Stefa Karija. Meč u FedExForumu, domu košarkaša Memfis Grizlisa, je zakazan za noć ponedeljak na utorak, sa početkom u 02.00.
Memfis Grizlisi

Najprijatnije iznenađenje na Zapadu, a i možda i celoj NBA ligi ove sezone, nam dolazi iz Tenesija, mlada i potentna ekipa Memfis Grizlisa je na putu da napravi istorijski rezultat za ovu franšizu. Memfis Grizlisi (52-23) imaju 4 pobeda u nizu, nalaze se na 2. mestu u Zapadnoj konferenciji, imaju drugi najbolji skor u celoj ligi i trijumfom na noćašnjem meču bi verovatno napravili nedostižnu razliku, i 6 kola pre kraja regularnog dela imali 5 pobeda više upravo od trećeplasiranih Golden Stejt Voriorsa. Bitna je pozicija na tabeli, bitan je i plej-of, ali Grizlisi mogu da naprave već sada, pre početka doigravanja, jedan ogroman uspeh. Naime, Memfis Grizlisi imaju trenutno 52 pobede u dosadašnjem delu sezone, ova ekipa je imala maksimalan broj pobeda u svojoj istoriji u sezoni 2012-2013 kada su na svom kontu imali ubeleženih 56 trijumfa. Te sezone glavne uzdanice Memfis Grizlisa su bile Mark Gasol, Majkl Konli i Zek Rendolf, ta ekipa je te takmičarske godine ostvarila najveći uspeh i išla do finala Zapadne konferencije.

Golden Stejt Voriorsi

Kao po predviđanjim Golden Stejt Voriorsi se muče bez Stefa Karija, imaju samo onu, pomalo iznenađujuću, pobedu protiv Majami Hita. Tim Voriorsa ne izgleda najbolje, kao da ne postoji dobra ravnoteža između unutrašnje i spoljne linije, previše obigravaju oko reketa, bez neke dubine u igri. Nije ni čudo ipak je Stef Kari veliki deo uspeha ovog tima, a Klej Tompson i Drejmond Grin su još uvek rekonvalescenti. U drugoj utakmici zaredom u dva dana (back-to-back) težak izazov za Voriorse u dvoboju protiv Memfis Grizlisa, noćas je tim iz Kalifornije imao iscrpljujuć i naporan meč protiv Vašington Vizardsa. U porazu Golden Stejta Klej Tompson je igrao 37 minuta i dao 25 poena, ovaj igrač ove sezone još nije nastupio na dve zaredom utakmice u dva dana. Golden Stejt Voriorsi se mnogo oslanjaju na šut sa poludistance i za tri poena, u slučaju da ih krene mogu pobediti bilo koju ekipu u ligi. Ipak, ta vrsta igre ima sasvim drugu dimenziju kada je u sastavu jedan od najboljih šutera svih vremena Stef Kari. Bez Karija Voriorsi izgledaju previše ranjivo, dobro za njih da ima samo još 7 utakmica u regularnom delu sezone, inače bi i ova treća pozicija u Zapadnoj konferenciji bila ozbiljno ugrožena.

Predlog

Memfis Grizlisi su jedna od ekipa u najboljoj formi u ligi, nisu baš dobar protivnik za back-to-back utakmicu. Golden Stejt Voriorsi bi mogli imati problema sa odmornim Memfis Grizlisima, timom koji je na 2. mestu u NBA ligi po broju ostvarenih pobeda. Naš predlog je hendikep 1 (granica 5.5 poena) na Memfis Grizlise u meču protiv Golden Stejt Voriorsima, za tu igru kladionica Meridinabet nudi koeficijent 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.