Subota, 02/04 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
02/04Groningen vs AjaksDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
30/03/2022 20:28
Preokretom protiv Fejnorda Ajaks je zadržao prvo mesto na tabeli, ali se videlo koliko opasan može biti samo jedan neuspeh. Gostovanje u Groningenu je jedno od najtežih, a igra se u subotu u 16.30.
Groningen

Domaći tim je odličan u poslednje vreme, samo se postavlja pitanje da li su zakasnili sa finiširanjem. Groningen je izgubio samo jednom u poslednjih osam prvenstvenih okršaja i to kada se najmanje nadalo, od Sitarda na domaćem terenu.U prethodnih pet kola nisu poraženi, imaju dva remija i tri pobede, a na mali odmor su otišli sa dva uzastopna trijumfa, prvo nad Nijmegenom, a onda i na gostovanju u Utrehtu. I pored ovako dobrog niza, Groningen je tek na osmom mestu u Erediviziji, dakle, ne nalaze se u zoni plasmana u Evropu, a to jeste konačni cilj ovog kluba. Vremena za popravni ima, ostalo je sedam kola, ali ne i lak raspored za Groningen. Treba reći da je Groningen već prosuo mnogo bodova na svom terenu, pa ni protiv Ajaksa ne sme razmišljati o porazu.

Ajaks

Stvari se nisu razvile onako kako su se nadali u Amsterdamu. Ajaks je neplanirano ispao u osmini finala Lige šampiona, i to od portugalske Benfike. Da sve bude gore, \'\'kopljanici\'\' su imali sjajan rezultat iz Lisabona, tamo je bilo 2:2, ali su na svojoj \'\'Johan Krojf Areni\'\' poraženi minimalnim rezultatom. San o osvajanju Evrope opet je prerano prekinut, pa Ajaksu ostaje da odbrani trofeje na domaćem planu. U Kupu su već u finalu, a što se prvenstva tiče trenutno su lideri sa dva boda više od drugoplasiranog PSV-a. Malo je nedostajalo da u prethodnom kolu ostanu bez liderskog mesta. U najvećem derbiju Holandije, čuvenom \'\'Der Klasikeru\'\', Fejnord je vodio u Amsterdamu do pred kraj meča, ali su bodovi pripali Ajaksu, prvo je Tadić izjednačio da bi Entoni doneo trijumf u 86. minutu. Ajaks je u seriji od tri pobede, nad Valvajkom, Kamburom i Fejnordom, a sva tri meča dobili su sa 3:2

Predlog

Gostovanje u Groningenu može da bude ključno za Ajaks za osvajanje nove titule. Prebrodili su mečeve sa PSV-om i Fejnordom, uspešno, a do kraja prvenstva još imaju teške isptie u Alkmaru i u poslednjem kolu kod Vitesea u Arnhemu. Groningen je pomalo rasterećen, ali sigurno da želi da iznenadi favorita i dođe do bodova, koje možda nisu planirali. Uspeo je Groningen da ostane neporažen u Roterdamu, bilo je 1:1, da bi u dva posledja kola dali sedam golova, pa bi mogao da zatrese mrežu i Ajaksa. Zato je naš predlog igra gol-gol, a za GG u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.