Subota, 02/04 - Fudbal, Hrvatska, HNL
02/04Osijek vs Hajduk SplitUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
31/03/2022 22:43
Derbi posle koga bi mnogo toga moglo biti jasnije u hrvatskom prvenstvu. U grad na Dravi dolazi splitski Hajduk, a poraženi tim ostaće sa malo šansi da se bori za titulu. Utakmica se igra u nedelju u 19.30.
Osijek

Kada je Nenad Bjelica najavio da će njegov tim napasti šampionski pehar, mnogi mu nisu verovali. Međutim, Osijek je pokazao da se s njim ozbiljno mora računati, a ako ne uspeju ove sezone da dođu do titule, uspeće u nekoj od narednih, ako nastave ovako da rade. \'\'Bijelo-plavi\'\' su sakupili 57 bodova, koliko im i vodeći Dinamo, s tim da Zagrepčani imaju jedan zaostali meč, upravo protiv Hajduka. Do kraja sezone ostalo je osam kola, ima dovoljno vremena, ali treba voditi računa da je šest od deset ekipe gotovo nezainteresovano za takmičenje. Naime, Hrvatski Dragovoljac je već ispao, a osim Dinama, Osijeka, Rijeke i Hajduka, koji se bore za titulu i Evropu, ostali timovi nemaju skoro nnikakav motiv. U prethodna četiri koa Osijek je dva puta pobedio i dva puta remizirao, a na tih 360 minuta igre nije primio nijedan gol.

Hajduk

Sezona Hajduka je mnogo bolja nego ko zna koliko ranijih Odavno Hajduk u ovom delu prvenstva nije još uvek bio u konkurenciji za titulu. Istina, tim iz Splita zaostaje pet bodova za Osijekom i Dinamom, ali bi tu razliku, u slučaju pobeda nad ovim rivalima, sve na samo dva boda. Sa Osijekom igraju sada, a protiv Dinama na kraju sezone, radi se o meču koji je trenbalo da se odigra još letos, ali zbog evropskih obaveza šampiona je odložen. Veliku šansu da se približe vodećem dvojcu \'\'bili\'\' su propustili pre dva kola kada su na svom Poljudu igrali bez golova sa Dinamom. Bio je to slab meč, a Poljud nikad nije bio puniji, šteta. Ipak, Hajduk je pobedio \'\'modre\'\' ove sezone, i to u Maksimiru, čime je potvrdio da može da se nosi sa rekorderom hrvatskog fudbala. U prošlom kolu u Splitu je gostovala Lokomotiva, a Hajduk se raspucao i slavio sa 4:0. Rešili su u Hajduku da vrate primat u ligi, prvo su dobveli Livaju, a sada i Nikolu Kalinića, dva izuzetno kvalitetna fudbalera, povratnika iz Inostranstva. Ne sumnjamo da će i na leto biti novih \'\'bombi\'\' u Splitu.

Predlog

Prvenstvo ulazi u finiš, Dinamo nekako i dalje ima najveće šanse za odbranu titule, ali ne sme se potcenjivati ni Osijek ni Hajduk, dok su Riječani pravili neke kikseve, ali imaju isti broj bodova kao i Hajduk. Osijek je na svom terenu pobedio i Rijeku i Dinamo u prethodnim duelima, oba puta je to uradio minimalnim rezultatom, dok je Hajduk uspeo da ostane neporažen u svom prvom ovogodišnjem gostovanju u Gradskom vrtu u Osijeku. Očekujte tvrd meč sa malo golova, ukoliko ih uopšte i bude. Naš predlog je 0-2 gola, s obzirom da je poslednji okršaj ova dva tima u Splitu okončan bez golova. Za 0-2 gola u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.