Utorak, 05/04 - Fudbal, Italija, Serija B
05/04Kremoneze vs Alessandria1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
04/04/2022 18:14
Vodeći tim Serije B je kiksirao za vikend, sada ne sme sebi to da dozvoli. Utakmica vanrednog kola protiv Alesandrije igra se u utorak u 19 časova.
Kremoneze

Odličnim igramatomom cele sezone Kremoneze se probio do vodeće pozicije u italijanskoj Seriji B. Prethodna sezona nije bila ni približno toliko uspešna, pa je tim iz Kremone prošlog maja završio ligu tek na 13. mestu. Ipak, i sada je još mnogo posla ostalo do željenog ulaska u Seriju A, ne toliko zbog broja preostalih mečeva, već pre svega zbog malih bodovnih razlika između timova u vrhu tabele. Tako je Kremoneze sakupio 60 bodova iz 32 utakmice, Leće ima jedan, a Piza dva boda manje. Vrlo blizu su Monca i Breša sa po 57 bodova, pa je lako moguće da se posle svakog kola ove ekipe, ili još po neka, smenjuju na čelu tabele. U subotu je Kremoneze igrao samo 1:1 protiv Ređine, i to na svom terenu, čime je prekinuo niz od dva uzastopna trijumfa, doduše protiv timova iz donjeg dela tabele, SPAL-a i Pordenonea. Treba još reći da je Kremoneze izgubio samo jednom na svom terenu u aktuelnoj sezoni, i to protiv Peruđe, još u septembru mesecu.

Alesandrija

Gosti su u bici za opstanak, što se moglo i očekivati, s obzirom da je Alesandrija novajlija u Seriji B. Bilo bi jako loše da odmah ispadnu, pošto su u ovaj rang ušli nakon velike borbe i plej-ofa prošle sezone, a u finalu doigravanja pobedili su Padovu. Sezona je bila dobrna sve negde do Nove godine, kada je Alesandrija ušla u neku krizu, ne toliko igre, koliko rezultata. Najveći problem za ovaj tim je to što nisu zabeležili pobedu još od 22. januara, kada su na svom terenu savladali Benevento. Od tog trijumfa naređali su čak 13 utakmica bez pobede i u toj činjenici treba tražiti razloge njihovog slabog plasmana, a Alesandrija je trenutno 16. na tabeli. Ta pozicija je odmah ispod one željene, koja donosi opstanak bez baraža, dok će 16. i 17. u doigravanje, a preostale tri ekipa u niži rang, Seriju C.

Predlog

Alesandrija igra slabo na strani, u dosadašnjem toku sezone pobedili su dva puta i tri puta doneli po bod. Ali su te pobede bile odavno, prethodna još polovinom decembra prošle godine. S druge strane domaći teren je velika prednost za Kremoneze, što su oni mnogo puta pokazali, ali ne i u subotu. Dva kiksa uzastopce na svom terenu nisu prihvatljiva, pa očekujemo pobedu Kremonezea Protiv Alesandrije, koja je zadužila ekipu iz Kremone jesenas, savladavši ih 1:0. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.