Utorak, 05/04 - Fudbal, Italija, Serija B
05/04Pisa vs Breša1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
04/04/2022 19:26
Derbi vanrednog kola italijanske Serije B igra se u Pizi, a sastaju se dve ekipe koje pretenduju na ulazak u elitu. Meč je na programu u serdu u 19 časova.
Piza

Domaći teren je velika prednost za ovu ekipu. Piza je doživela samo jedan poraz na svom stadionu u toku sezone, a to se dogodilo polovinom januara kada je ovde slavio Frozinone. U tri poslednje utakmice u Pizi zabeležili su isto toliko pobeda, mada rivali nisu bili iz one grupe najjačeih. Velika je gužva na vrhu tabele u Seriji B. Pred ovo vanredno kolo u vođstvu je bio Kremoneze sa 60 bodova, Leće ima jedan manje, a Piza dva boda manje od lidera. Jako blizu su i Monca i Bređa sa po 57, ali i Benevento koji je sakupio 34 boda, a ima i jedan zaostali meč. Sasvim drugačije Piza izgleda na strani, na poslednja četiri gostujuća meča slavili su samo protiv slabog Pordenonea, dok su čak tri puta poraženi, od Ređine, Askolija i prošle subote od Beneventa, i to sa čak 5:1.

Breša

Dosta promenjivo igrala je Breša ove sezone. Na startu su bili veoma ubedljivi, a plenili su efikasnom igrom i postizanjem velikog broja golova. Na prvih šest mečeva u novoj sezoni dali su 17 golova, a imali su pet pobeda i dva remija. Tada su bili vodeći tim lige, ali su od početka oktobra ušli u krizu, a stigli su i prvi porazi. Prvo ih je pobedio Komo, pa Peruđa i bilo je jasno da se Breša neće prošetati ovom ligom. Posle 32 kola Breša je na petom mestu, i dalje su u igri za direktan plasman u elitu italijanskog fudbala, ali će do kraja sezone morati da vežu neku seriju pobeda. U subotu su savladali Vićčencu sa 2:0 i svi se nadaju da je to početak te željene serije, s obzirom da su pre toga bili bez trijumfa na četiri uzastopna duela u kojima su imali tri remiaj i jedan poraz. Nije Breša pobedila na poslednja četiri gostovanja u Seriji B, pa će teško to ostvariti i u Pizi.

Predlog

Imamo okršaj dve ekipe koje se bore za plasman u Seriju A. Piza ima samo jedan osvojen bod više, ali bi trijumfom na svom stadionu stekla solidna četiri viška. U prvom delu sezone Piza je slavila minimalni trijumf u Breši, pa je i sada u ulozi favorita. Kvota na pobedu domaćina je dlična u kladionici Mozzartbet i iznosi 2.50. To je i naš predlog, pobeda Pize u derbiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.