Utorak, 05/04 - Fudbal, Italija, Serija B
05/04Citadela vs PeruđaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
05/04/2022 12:12
Lošim rezultatima u poslednje vreme ove dve ekipe znatno su umanjile svoje šanse da se nađu u doigravanju. Utakmica se igra u sredu u 19 časova.
Ćitadela

Domaćin je bez pobede na prethodnih šest utakmica u italijanskoj Seriji B. Od tima za koga sa sigurnošću moglo reći da će igrati makar u plej-ofu, a da ima i odlične šanse za direktan plasman, Ćitadela je došla u situaciju da je pred ovo vanredno kolo van zone doigravanja, čak na 10. mestu. Teško će Ćitadela do 4. mesta i završnice ple-ofa, već će morati da se za to izbori kroz naporni baraž, ako se uopšte plasiraju u njega. Timovi od 5. do 8. mesta igraće u prvoj rundi doigravanja i to je najrealniji plasman za ovaj tim, mada su sada van te zone. U poslednjih šest utakmica Ćitadela ima tri poraza i tri remija, a u prethodnoj sedmici doživeli su dva poraza, prvo minimalan u Pizi, a inda u subotu na svom terenu od Ternane.

Peruđa

Mnogo toga sličnog, ili čak identičnog, važi i za Perušu, kao i za Ćitadela. Doduše oni imaju jednu pobedu ostavrenu u martu, bilo je to na gostovanju u Ređini. Međutim, u tri prethodna kola imaju dva remija i jedan poraz, pa su sada na 9. mestu, tik ispod one zone plasmana u plej-of, barem njegovu prvu rundu. Pred ovo kolo imaju četiri boda manje od Frozinonea, ekipa koja je na 8. mestu i da se prvesntvo sada završilo, bili bi poslednji učesnik doigravanja. Ostalo je da se odigra još šest kola, ni mnogo ni malo, ali je jasno da je za Peruđu svaki bod zlata vredan, ukoliko đžele da produđe sezonu i da se kroz naporni baraž nekako domognu italijanske fudbalske elite. U subotu je Peruđa gostovala u Krotoneu i igrala nerešeno sa timom koji se grčevito bori za opstanak, mada je prošle sezone igrao u Seriji A.

Predlog

Odavno nije bilo interesantnije takmičenje u italijanskoj Seriji A. Ranije se dešavalo da malo timova uopšte želi u elitu, pre svega zbog finansijske nemogućnosti da se ravnopravno bore sa najpoznatijim klubovima sa Apeninima, ali sada ni oni najbolji ne stoje tako dobro kada su pare u pitanju, pa je ta razlika manja. Obe ekipe žele u doigravanje, ali sumnjamo da će imati mesta i za Perušu i za Ćitadelu. Možda za jednog, ali bi pobednik znatno povećao svoje šanse. Naš predlog je igra gol-gol, kao što je bilo jesenas, a za GG u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.