Četvrtak, 07/04 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
07/04Vest Hem vs Lion1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
06/04/2022 12:01
\'\'Čekićari\'\' su baš zagrizli za Evropu, posle eliminicije Sevilje ništa nije nemoguće. Utakmica sa Lionom igra se u četvrtak u 21 čas.
Vest Hem

Dejvid Mojes je od Vest Hema napravio tim od koga zaziru i oni najjači engleski timovi. To još uvek nije dovoljno da se \'\'čekićari\'\' uključe u bitku za titulu u Premijer ligi, ali su ove sezone imali nekoliko bitnih pobeda, poput onih nad Liverpulom i Čelsijem. U rangu tih trijumfa svakako je i nedavna eliminacija Sevilje iz Lige Evrope. Andalužani su majstori za ovo takmičenje, rekorderi po broju rofeja, ali nisu mogli da preskoče Vest Hem, mada su u London doneli prednost od jednog gola. U revanšu je Vest Hem slavio na identičan način, a u dodatnih 30 minuta \'\'čekićari\'\' su još jednom zatresli mrežu Španaca i otišli u četvrtfinale. Situacija u Premijer ligi ne odvija se po željama Vest Hema u poslednje vreme, njihov cilj je plasman u Ligu šampiona, a sada su na četvrtom mestu. Na ruku im je išao poraz Arsenala od Palasa, kao i remi Junajteda, ali ne i pobeda Totenhema. Oni su pobedili Everton na svom terenu i među ova četiri tima tražiti onog ko će na kraju biti četvrti i uhvatiti poslednji voz za Ligu šampiona, mada je i Čelsi, sa najnovijim problemima, daleko od sigurnog plasmana. Ipak, Vest Hem bi do elitnog takmičenja mogao da stigne i osvajanjem Lige Evrope, te je ovaj duel još značajniji, uzimajući to u obzir.

Lion

\'\'Lavovi\'\' takođe imaju želju da se vrate u Ligu šampiona, shvatajući da će se titula u Francuskoj teško osvajati u narednom periodu, pored ovakvog PSŽ. Neko će reći da je to uspelo Lilu, prošle sezone, ali baš zbog tog \'\'incidenta\'\', čini nam se da će se teško ponoviti u skorijem periodu. Lion je tek na 9. mestu u Ligi 1, što je plasman ispod svih očekivanja, ali bi hipotetički do kraja mogao i do treće pozicije, na kojoj je trenutno Ren sa osam bodova više. Neće biti lako sustići toliko bodova u preostalih osam kola u prvesntvu, pa je možda za njih veća šansa da igraju u evropskoj eliti osvajanje Lige Evrope. Potrebno je da izbace Vest Hem, a onda budu bolji od još dva rivala i eto. Ipak, treba reći da su u konkurenciji i jedna Barselona, Lajpcig i Atalanta. Lion je u prethodnoj rundi izbacio Porto, slavili su u Portugaliji 1:0, a onda je na Žerlanu bilo 1:1. U prvenstvu su u nedelja slavili protiv Anžea, bilo je 3:2, što je bio prvi trijumf posle dva kola u kojima su osvojili samo bod.

Predlog

Nikada se nisu sastajali Vest Hem i Lion do sada. To daje novu dimenziju zanimljivosti okršaju ova dva tima, pored ogromne važnosti jer ukupni pobednik ide u polufinale Lige Evrope. Možda su šanse za ukupnu pobedu negde na polovini, ali nam se čini da će Vest Hem imati neverovatnu podršku na svom stadionu i da će to presuditi u prvom meču. Predlažemo jedinicu, a za nju se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.