Četvrtak, 07/04 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
07/04Olimpik Marselj vs PAOKDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
06/04/2022 12:48
Teško je reći ko je favorit u dvomeču Olimpika i PAOK-a u četvrtfinalu Lige konferencija. Meč na Velodromu igra se u četvrtak u 21 čas.
Olimpik Marsej

Tim iz najveće francuske luke ima, za sada, odličnu sezonu. Nekoliko godina trajala je kriza u Olimpiku, još od onog finala lige Evrope, ali su sada na odličnom drugom mestu u Ligi 1, a u Ligi konferencija stigli su do četvrtfinala. Jedino su rano ispali iz francuskog Kupa, tu su zaustavljeni u četvrtfinalu ubedljivim porazom od Nice. Pobedom u Sent Etjenu prošlog vikenda, Marsej se učvrstio na drugoj poziciji sa tri boda više od Rena, ali velikim zaostatkom za vodećim Pari Sen Žermenom od 12 bodova. Uglavnom, to drugo mesto je i krajnji cilj Marseja, s obzirom da donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što je bio prevashodni cilj tima iz luke na startu sezone. Uspeh u Ligi konferencija, neko polufinale, ili eventualno finale, samo bi popravilo ukupni utisak o sezoni. U prethodna dva nokaut kola Olimpik je izbacio Karabag iz Aerbejdžana, te Bazel iz Švajcarske.

PAOK

Solunci su u domaćem prvenstvu odavno ostali bez šansi da se okite titulom, ali nam se čini da je sve izglede definitivno ugasio poraz od Panatinaikosa prethodnog vikenda. Olimpijakos sada ima 11 bodova više, a to je jednostavno nemoguće dostići u ligi koja je već ušla u plej-of, i do kraja je ostalo da se odigra manje od deset utakmica. Pirejci gube vrlo malo bodova, anemaju više ni evropskih obaveza, pa je jasno da šampionski pehar ostaje u atinskoj luci. Što se tiče ambicija PAOK-a do kraja sezone, sigurno je da bi navijačima najviše prijao jedan lep evropski uspeh. Smatra se da je PAOK dovoljno d+kvalitetan da eliminiše Olimpik, a onda je sve moguće. Preostali potencijalni rivali nisu nesavladavvi, mada su tu još uvek Roma, Lester, PSV ili Fejnord. U dva prethodna kola u ovom takmičenju, od kada je krenula nokaut faza, PAOK je prvo izbacio danski Mitjilnad, a onda je bio uspešniji i od belgijskog Genta. Bili su bolji od timova koji su za vreme grupne faze u dvomečima bili uspešniji od dva srpska predstavnika.

Predlog

Marsej je u seriji od pet uzastopnih pobeda, računajući dva trijumfa nad Bazelom i tri pobede u Ligi 1 u Francuskoj. I PAOK je imao niz od pet trijumfa, pre ovog nesupeha u okršaju sa Panatinaikosom na Apostolos Nikolaidis stadionu u Atini. Verujemo da bi navijači rado menjali taj meč za trijumf na Velodromu, ali bi i nerešeno odgovaralo Soluncima pred revanš na njihovoj Tumbi. Obe ekipe imaju veliku podršku sa tribina i biće ovo dva istinska fudbalska spektakla. Naš predlog za prvi meč je igra gol-gol, a za GG u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.