Subota, 09/04 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
09/04Arau vs WinterthurUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
06/04/2022 13:09
Dve prvoplasirane ekipe švajcarske druge lige igraju poslednji međusobni duel u ovoj sezoni. Utakmica u ARauu igra se u petak u 20.15.
Arau

Ništa još nije rešeno u švajcarskoj Čelendž ligi i teško da iko može da pretpostavi kakav će biti epilog, mada je do kraja prvesntva ostalo da se odigra još osam kola. U prvu ligu ulazi samo šampion ovog takmičenja, dok će drugoplasirana ekipa igrati baraž protiv devetoplasiranog tima iz elite. Arau eli da se vrati u društvo Bazela. Jang Bojsa, Ciriha i ostalih, i mnogi su ih proglašavali najvećim favoritom, što su oni kroz sezonu i opravdavali. Međutim, vezali su tri poraza u prvoj polovini marta meseca, gubili su u nizu od Šafhauzena, Vintertura i Iverdona, a na ta tri meča primili su čak devet golova. Niz neuspeha prekinuli su pobedom na gostovanju u Vilu u prethodnom kolu, čime su zadržali lidersku poziciju pred okršaj sa Vinterturom, ali samo sa bodom prednosti. Nisu daleko ni Vaduz sa tri manje, odnosno Šafhauzen sa četiri boda manjka, a čak bi i Tun mogao da konkuriše za prvo mesto, iako ima sedam bodova manje od Araua u ovom trenutku.

Vintertur

Gosti već dugi niz godina igraju u drugoj ligi, i sigurni smo da je navijačima ovog simpatičnog kluba iz predgrađa Ciriha pomalo dosadilo da stalno gledaju jedne te iste rivale. Njihov status drugoligaša nikad nije dolazio u pitanje, ali su, po pravilu, bili daleko od bilo kakve borbe za promociju u elitni rang. To se promenilo ove sezone, Vintertur je ozbiljan kandidat za ulazak u prvu ligu, a kad je već tako, smatramo da mogu i finansijski da isprate taj poduhvat, pa se može deseiti da rukomet ne bude više glavni sport u Vinterturu. U tri prethodna kola Vintertur je uzeo sedam bodova, ali je pomalo postalo zabrinjavajuće to što loše izgledaju na strani. U drugom delu sezone igrali su pet puta na starni, a slavili su samo u Tunu, dok su izgubili u Šafhauzenu i Lozani. Na prethodnom gostovanju igrali su bez golova u Nojšatelu protiv Ksamaksa.

Predlog

Rekli smo da je ovo poslednji međusobni duel ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. Odigrali su već tri meča, u Vintertur je bilo 0:0 i 4:2 za domaćina, a Arau je dobio jedini, do sada, meč na svom terenu sa 2:0. Ukoliko Vintertur eli na prvo mesto, ne sme da doživi poraz u Arauu, a verujemo da pratioci ove dve ekipe očekuju remi. Naš predlog su golovi a smatramo da će ih biti barem tri. Za 3+ u kladionici MaxBet kvota iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.