Subota, 09/04 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
09/04Maribor vs Olimpija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
06/04/2022 18:27
\'\'Večiti\'\' slovenački derbi igra se na stadionu u Ljudskom vrtu. Maribor dočekuje Olimpiju u subotu u 20.15.
Maribor

\'\'Ljubičasti\'\' su rešili da vrate titulu u Maribor. Ona je prošle sezone, sasvim neočekivano, otišla u Mursku Sobotu, tako što je Mura u poslednjem kolu slavila u Mariboru i tako osvojila prvi naslov. Ova sezona je dosta interesantna, nijedna ekipa nije bila dominantna, ali se Maribor izborio za lidersku poziciju posle 29 odigranih kola. Ostalo ih je još sedam, tako da ništa nije gotovo, pogotovo jer drugoplasirani Koper ima samo tri manje, a Olimpija je na zaostatku od sedam bodova. Posle onog iznenađujućeg poraza od ekipe Bravo, i to u Mariboru, \'\'ljubičasti\'\' su vezali četiri meča bez poraza, sa dva remija i dva trijumfa. U dva prethodna kola Maribor je pobedio Celje i Domžale, a za tih 180 minuta nisu primili gol, što može da hrabri trenera Dejana Đuranovića.

Olimpija

Tepko će se titula vratiti u Stožice. Tim iz prestonice Slovenije nije toliko ubedljiv i veoma često gubi bodove kada ne bi smeo. Olimpija je na trećem mestu, što nije loš plasman, ali imaju sedam bodova manje od Maribora, i ako bi izgubili u Ljudskom vrtu, to bi bio dvocifren zaostatak, koji bi bilo nemogu
e nadoknaditi. Ipak, pobedom u Mariboru \'\'zmajčeki\'\' bi se vratili u trku i sa Mariborom i Koperom usledila bi bitka u preostalih nekoliko kola. Možda je i ključni period za gašenje nada u Olimpiji bio onaj kada su u tri uzastopna kola uzeli samo jedan bod. Izgubili su od Mure i Celja, a onda i remizirali sa Domžalama. Taj niz prekinuli su u prošlom kolu pobedom nadRadomljem, ali nam se čini da je taj trijumf stigao prekasno.

Predlog

Ovo je već četvrti ovosezonski okršaj dve najpoznatije slovenačke fudbaleske ekipe. U prva tri meča u aktuelnoj sezoni Olimpija je bila mnogo uspešnja. Ljubljančani su dobili oba meča na svom terenu, u Stožicama, bilo je 3:1 i 1:0, dok se meč u Mariboru okončao bez pogodaka. Smatramo da je vreme za pobedu Maribora, i predlažemo jedinicu na ovom meču. Za pobedu Marbora u kladionici CircusCasino koeficijent iznosi 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.