Nedelja, 10/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
10/04Napredak vs Metalac GM1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/04/2022 18:09
Za domaćina je jasno, želi li u plej-of, mora da pobedi Metalac. Utakmica na stadionu Mladosti u gradu pod Bagdalom igra se u ponedeljak u 18.30.
Napredak

Cela sezona za Kruševljane stala je u 90 minuta meča sa timom iz Gornejg Milanovca. Ne mogu se \'\'čarapani\'\' požaliti na to, jer sami odlučuju o svojoj sudbini, a njihov učinak ovog proleća stvarno je poražavajući. Na osam utakmica ovog proleća Napredak nije nikog pobedio, možda je najsvetliji trenutak bio remi u Humskoj, koji bi na kraju mogao da odluči šampiona. Zimus je obolelog trenera Đuričića zamenio Stefanović, dete Napretka koji je jesenas bio u Lučanima. Nije išlo najbolje i usledio je raskid sa nekadašnjim centarforom. Na klupu je seo Zoran Milinković, bivši strateg Partizana, ali je i on debitovao porazom u Novom Pazaru u prošlom kolu. Sada je biti ili ne biti, sa tri boda Napredak će igrati u plej-ofu i navijači će moći još jednom da vide pod Bagdalom Zvezdu ili Partizan.

Metalac

Svoju računicu svakako ima i tim iz Gornejg Milanovca. Oni ne mogu u prvu polovinu tabele, ali im je svaki bod zlata vredan kada je opstanak u pitanju. Metalac u poslednje kolo ulazi kao pretposlednji na tabeli, a u leđa im gleda samo Novi Pazar. Optimizam donose dobri rezultati u prethodna dva kola, remizirali su u Lučanima i pobedili Spartak u Gornjem Milanovcu. Ipak, u Kruševac putuju posle poraza i to u četvrtfinalu Kupa Srbije. Izgubili su u Pauaru, pa ih neće biti u polufinalu najmasvnijeg takmičenja u nas. Šta god da se dogodi u Kruševcu, Metalcu predstoji teška bitka u dodatnih sedam kola kada će morati da pretekne nekoliko timova i ostane superligaš.

Predlog

U prvom delu sezone u Gornjem Mianovcu slavio je Napredak sa 3:2. Bio je to odličan meč, poput onog prošlog proleća u kome su rivali podelili bodove 2:2. Poslednji trijumf Metalca dogodio se u prošloj sezoni pod Bagdalom, tada su Gornjomilanovčani slavili sa 2:1. Golovi su stalni pratilac duela izmešu ova dva tima, ali sada nismo ubeđeni u tako nešto. Sigurnije nam je odigrati jedinicu na Napredak, a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.