Subota, 16/04 - Fudbal, Portugalija, Liga Portugal 2
16/04Rio Ave vs Benfica II1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/04/2022 17:53
Drugi tim Benfike, očekivano, počeo je da popušta. Za Rio Ave meč je mnogo bitniji. Utakmica portugalske Segunde igra se u nedelju u 16.30.
Rio Ave

Posle neplaniranog ispadanja iz Primeire trebalo je malo vremena ekipi Rio Avea da se privikne na igranje u Segundi. Posle nešto slabijeg starta sezone zaigrali su mnogo bolje i pred ovo kolo nalaze se na drugom mestu sa 47 bodova, samo dva manje od vodeće Kaza Pie. S obzirom da u elitu direktno idu dve prvoplasirane ekipe, sigurno da im je glavni cilj da zadrže makar ovu poziciju, ako već ne mogu da trijumfuju u ovoj ligi, pošto su im za petamaŠavez i Feirense. Niz od pet uzastopnih pobeda, odnosno sedam mečeva bez poraza, Rio Ave je prekinuo u prošlom kolu kada je poražen od Nacionala 2:0. Te bodove moraju podhitno da vrate i pobeda nad Benfikom ne sme da dođe u pitanje.

Benfika B

Kao i svake sezone mladi tim lisabonskog giganta igra mnogo bolje u prvom delu sezone, dok u nastavku ubiraju plodove dobrog rada i sa bodovnom zalihom ne moraju da brinu o opstanku. Da, o opstanku, mada se Benfika nalazi u vrhu tabele, ovaj tim ne može da uđe u Primeiru, s obzirom da u eliti već igra prvi tim ovog kluba. Čak i kada bi, hipotetički, Benfika ispala iz elite, B tim bi se morao spustiti u treću ligu. No, u takav scenario je teško poverovati. B tim ekipe iz Lisabona je jedno vreme proveo na prvom mestu, igrali su fantastično u jesenjem delu, ali su u poslednjih šest kola slavili samo jednom, a posle jednog osvojenog boda u tri prethodna kola pali su na peto mesto. Plasman, u suštini nije važan, bitno je da će i naredne sezone igrati u drugoligaškom društvu i da će moći da razigravaju fudbalere za \'\'starijeg brata\'\'. Podsetimo da je prvi tim Benfike u sredu ispao u četvrtfinalu Lige šampiona.

Predlog

U prvom delu prvenstva Segunde Benfika B je pobedila Rio Ave u Lisabonu sa 2:0. Bio je to prvi zvanični susret ove dve ekipe jer je Rio Ave bio standardan prvoligaš sve do ove sezone. U ovaj duel domaćin ulazi sa imperativom pobede i smatramo da će uspeti da doće do nje, kao i na pet prethodnih kada su igrali na svom terenu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.