Ponedeljak, 18/04 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
18/04Fulam vs Preston Nort EndUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
8 / 10 Ulog
18/04/2022 09:41
Fulam je i definitivno ponovo premijerligaš, a pobedom u meču sa Prestonom osvojiće i nezvaničnu titulu u Čemppionšipu. Utakmica na Krejven Kotidžu igra se u utorak u 20.45.
Fulam

Ovo je već četvrta godina u kojoj Fulam menja rang takmičenja posle samo jedne sezone. Prvo su iz druge ušli u Premijer ligu, onda odmah ispali nazad u Čempionšip, pa je, još jednom, preko baraža, plasirali u elitu. Ni prošle sezone se nisu zadržali u društvu najboljih, pa su ovu opet proveli među drugoligašima. Evo ih ponovo su najbolji tim u Čempionšipu i, sasvim zasluženo, od avgusta su opet premijerligaši. Njihovim navijačima bar nije dosadno. Fulam je malo popustio u finišu, izgubili su dve poslednje utakmice, prvo od KOventrija na svom terenu, pa u Derbiju. Sada su sve oči uprte u Aleksandra Mitrovića, srpski golgeter može postati apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni. Rekorder je Gaj Vitingem koji je pre 30 godina u ovom rangu postigao 42 gola, a Mitrović je već dao 38. Da li će uspeti da u preostalih pet utakmica bude strelac bar po jednom u proseku, ostaje da vidimo.

Preston

Gosti će i naredne sezone igrati u istom rangu, i Preston polako postaje konstanta u Čempionšipu. Retko je ovaj tim uspevao da se uopšte umeša u borbu makar za baraž, već su, skoro po ptavilu, u finišu sezone tavorili u sredini tabele. Sadasu, pred ovo kolo, na 14. mestu, uz 16 pobeda i 15 poraza imaju i deset remija. Postoji matematičkamogućnost da se oni nađu u plej-ofu, ali za to bi trebalo da pobede na skoro svim preostalim utakmica, alii da timovi ispred njih imaju katastrofalnu završnicu. Teško je očekivati neki takav epilog. Preston je u dobroj formi, u prethodna tri kola osvojili su sedam bodova, a da su pobedili Milvol u prethodnom kolu, ko zna, možda bi sada u LOndon išli sa mnogo većim ambicijama.

Predlog

Preston će čestitati Fulamu povratak u elitu, ali mu neće pokloniti bodove, naprotiv. Nekako su bodovi btniji gostima, ali ni Fulam, kao budući šampion Čempionšipa ne sme sebi da dozvoli treći uzastopni neuspeh. Takođe je važno da Mitrović ponovo zatrese mrežu rivala enki put, pošto na prethodna dva meča nije bio strelac. Očekujemo bar dva gola domaćina na ovom meču, a za T12+ u kaldionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.