Sreda, 20/04 - Fudbal, Španija, La Liga
20/04Espanjol vs Rayo Vallecano1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/04/2022 12:43
Ove dve ekipe su prošle sezone igrale u Segundi, sada su obe u La Ligi i stoje sasvim dobro. Meč u Barseloni igra se u četvrtak u 19 časova.
Espanjol

Na neverovatan način Katalonci su ostali bez boda na gostovanju u Madridu na stadionu Vanda Metropolitano. Naime, imali su nerešen rezultat i igrača više, ali je VAR presudio da domaći dobiju penal bukvalno u poslednjoj sekundi meča iz koga je Karasko doneo pobedu \'\'jorgandžijama\'\'. I pored poraza Espanjol je na sigurnom 12. mestu pred ovo vanredno kolo. Imaju dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na ekipe u zoni ispadanja, a njihov prevashodni cilj u povratničkoj sezoni je ostanak u eliti. Ipak, Espanjol ima zavidan kvalitet i ne bi smeo da ima problema oko obezbeđivanja statusa. Do kraja sezone gostovaće kod Reala u Madridu, Alavesa i Granade, a na svom terenu dočekuju, posle Rajo Valjekana još Osasunu i Valensiju.

Rajo Valjekano

\'\'Pčelice\'\' iz Valjehasa biće su hit prvenstva u prvoj polovini sezone. Nekako ih je stigao umor i sada je Rajo već pao na 14. mesto, pa mu predstoji borba za očuvanje statusa u eliti španskog fudbala. Prosto nam neverovatno izgleda takav razvoj događaja posle onih fantastičnih izdanja i plasmana u zoni evropskih kupova. Međutim, Rajo Valjekano je bez pobede u 2022. godini. Poslednji trijumf zabeležili su još 18. decembra protiv Alavesa, a od tada su nanizali čak 13 utakmica u kojima nisu osetili slast pbbede. Imali su dva triumfa u Kupu Kralja, ali su u tom takmičenju zaustavljeni u polufinalu od Betisa, i naše je mišljenje da ih je baš Kup koštao boljih rezultata u La Ligi. Rajo ima nezgodan raspored do kraja sezone, posle Espanjola gostuju kod Barselone, Hetafea i Majorke, dok će u Valjehasu dočekatiSosijeda, Viljareal i Levante.

Predlog

Espanjol je u mnogo boljoj formi ovog proleća od svog rivala. Na pet poslednjih utakmica u Barseloni nisu poraženi, a imaju tri uzastopne pobede kao domaćini, protiv Hetafea, Majorke i Selte. Raj bi konačno morao da pobedi nekog ove godine, ali ne verujemo da će se to dogoditi u Barseloni, ni sada, a ni kroz tri dana u istom gradu, samo na Nou Kampu. Jesenas je Rajo slavio u madridskom predgrađu sa 1:0, a sada predviđamo pobedu Espanjola. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.