Subota, 23/04 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
23/04FC Schaffhausen vs Wil1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/04/2022 14:28
Domaći tim je ozbiljan kandidat da naredne sezone zaigra u eliti švajcarskog fudbala. Meč sa Vilom igra se u petak u 19.30.
Šafhauzen

Do kraja prvesntva u švajcarskoj Čelendž ligi ostalo je da se odigra još šest kola, a tim Šafhauzena je trenutno drugi sa dva boda zaostatka za vodećim Viterturom. Liga je ove sezone izjednačenija nego ikad, dugo je više od polovine ekipa konkurisalo za sam vrh, a sada nam se čini da se pitaju Vintertur, Šafhauzen i Arau, mada se ne smeju potceniti Vaduz i Tun i pored određenog zaostatka. Šafhauzen je vezao tri pobede u prvenstvu i izbio u prvi plan. Ujedno su u poslednjih šest kola pobedili čak pet puta, a samo su protiv Krinsa odigrali nerešeno, i to im je bio ogroman kiks, s obzirom da se ovaj tim odavno oprostio od druge lige. I taj rezultat pokazuje da nema unapred upisanih bodova, pa će tako biti i u okršaju sa Vilom. Recimo da je Šafhauzen imao dosta muka u Iverdonu gde je povratnika u Čelendž ligu dobio minimalnim rezultatom u prethodnom kolu.

Vil

Bivši standardni prvoligaš već nekoliko sezona igra u društvu drugoligaša i teško dolazi u priliku da se vrati u elitu. Neće biti ništa od toga ni ove sezone, Vil je trenutno na 8. mestu sa čak 14 bodova manje od Šafhauzena koji drži drugu poziciju, onu koja vodi u baraž. Opstanak im se ne dovodi u pitanje, mada su iza njih samo Iverdon i Krins, pošto u amaterski rang ispada samo poslednjeplasirana ekipa, a Krins je sakupio samo 10 bodova od početka sezone. Vil može da igra za svoju dušu, rastrećeno i pokuša da zagorča život nekom od favorita, tačnije nekoj od ekipa koje pretenduju na najviši plasman. U prošlom kolu su pobedili Lozanu Ouši, i to im je bio prvi trijumf posle tri sušna kola.

Predlog

Ovo je četvrti, poslednji okršaj Vila i Šafhauzena u aktuelnoj sezoni. U prethodna tri Vil je dobio oba meča na svom terenu sa 2:0 i 3:2, dok je duel u Šafhauzenu okončan goleadom i nerešenim rezultatom 3:3. To nam pokazuje da je Vil nezgodan rival za Šafhauzen, ali je sada motiv potpuno na strani domaće ekipe i ne bi smeli da kiksiraju ako žele da ostanu u trci sa Vinterturom za titulu i plasman u elitu direktno. Predlažemo jedinicu, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.