Četvrtak, 21/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
21/04Milano vs Anadolu Efes1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
20/04/2022 15:41
Drugi meč u četvrtfinalnoj seriji igra se ponov u gradu mode. Milano dočekuje Efes u četvrtak od 20.30
Olimpija Milano

Nije Olimpija imala sreće sa krajnjim epilogom u Evroligi, pa je za rivala u četvrtfinalu dobila aktuelnog šampiona Evrope. To kažemo iz jednostavnog razloga što su kao trećeplasirani tim mogli da imaju mnogo lakšeg protivnika u nokaut fazi. Međutim, neki čudni rezultati u poslednja dva kola napravili su ovakav raspored. Da bi sve moglo ispatiloše videlo se već u prvom meču. Efes je lako pobedio i sada je prednost domaćeg parketa prešla na njegovu strani. Milano je podbacio, a ekipa Etorea Mesine je igrala dobro samo u prvih deset minuta, posebno u odbrani. Na kraju je samo Nikolo Meli bio dvocifren sa 10 koševa, a po 9 je ubacio Bentil, a po 8 su dodali Denijels, Hol i Šilds. Kad je tako, ne čudi da je Milano meč završio sa samo 48 ubačenih poena. Potpuno su podbacili Hajs, Rodrigez i Dilejni koji su zajedno postigli 5 i slovima pet koševa.

Anadolu Efes

Izgleda da je Ataman tempirao formu svojih igrača. Sigurno je ekipu Olimpije malo uspavalo to što je Efes odigrao veoma loše poslednji meč u turskom šampionatu protiv Bursespor, koji je dobio tek u finišu sa tri poena razlike. Međutim, \'\'pivari\'\' su zablistali u Milanu, odigrali sigurno jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč, ove sezone i nadoknadili sve ono što su propustili tokom regularnog dela Evrolige. Podestimo, Efes je dosta loše startovao, dugo bio i van zone plej-ofa, a na kraju se u četvrtfinale plasirao kao šestoplasirani tim. Posle malog nesnalaženja u prvih deset minuta turski tim je odigrao odlično u narednih 30 i dozvolio rivalu za to vreme da mu ubaci samo 32 poena. Šejn Larkin je odigrao najbolju utakmicu u sezoni, ubacio je 16 koševa, koliko i prošlogodišnji MVP Evrolige Vasa Micić, koji je dodao i 7 asistencija. Njih dvojica su, kao u prošloj sezoni, bili nerešiva enigma, a podršku su imali od Danstona sa 9 poena i 7 skokova, kao i Singltona koji je meč završio sa sedam koševa.

Predlog

Ovo je derbi četvrtfinala u Evroligi, s obzirom da se sastaju dve ekipe koje su nastupale na prethodnom Fajnal foru. Možda je malo iznenađenje da je Olimpija bila bolje plasirana, ali je ovo još jedna potvrda da se sve može promeniti nakon samo jedne utakmice. Olimpija ne bi smela da izgubi i drugi put pred svojim navijačima pošto bi onda mogla i da ne putuje u Istanbul. S druge strane Efes je svoje uradio i sada mirno čeka drugi meč, znajući da slede utakmice u Turskoj. Verujemo u reakciju ekipe iz Milana, Etore Mesina zna da podigne ekipu i očekujemo da Olimpija dobije drugi meč Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.