Subota, 23/04 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
23/04Tabor Sežana vs Maribor1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
20/04/2022 18:03
Prvenstvo u Sloveniji bliži se kraju. Maribor ima bod više od Koera i nezgodan raspored. Utakmica u Sežani igra se u subotu u 17.30.
Tabor Sežana

Ekipa Tabora pokušava da opstane u eliti slovenačkog fudbala. Ne mogu da budu zadovoljni dosadašnjim učinkom, polse 31 odigranog kola imaju 29 bodova i nalaze se na pretposlednjem mestu. Ta pozicija obezbeđuje samo nastup u baražu za opstanak sa drugoplasiranim timom iz druge lige, ali Tabor još nije siguran ni na ovom devetom mestu pošto imaju samo šest bodova više od poslednjeg Aluminija. Sigurno je da je njihov cilj jedno mesto iznad ovog trenutnog, a na njemu se sada nalazi Radomlje sa četiri boda više na kontu. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još pet kola, ekipa iz Sežane posle Maribora dočekuje još Radomlje i Bravo, a gostuje u Koperu i kod Aluminija. Čini se da je raspored dobar, ali bi i jedan bod protiv Maribora mnogo značio.

Maribor

\'\'Ljubičasti\'\' po svaku cenu žele povratak titule u \'\'Ljudski vrt\'\'. Prošle sezone bez pehara su ostali u poslednjem kolu kada su na svom terenu poraženi od Mure, a bio im je dovoljan i jedan bod, pa je tim iz Murske Sobote po prvi put postao šampiona. Sada je Maribor lider, ali samo sa bodom više od ambicioznog Kopera. Nikako Maribor ne dominira ligom, kako je to bilo pre nekoliko godina, možda već desetak, ali i dalje spadaju u glavnog favorita za osvajanje trofeja. U prethodnih šest kola nisu izgubili, ali su čak tri puta igrali nerešeno. Posebno je navijače zaboleo remi u prethodnom kolu protiv Radomlja u \'\'Ljudskom vrtu\'\', koji je okončan bez golova. Odbrana je olji deo tima, pa Maribor nije primio ni gol na prethodne četiri utakmice, dakle više od 400 minuta mreža im miruje, a poslednji put je Mura postigla gol protiv \'\'ljubičastih\'\' na isteku prvog poluvremena.

Predlog

Svaki novi kiks Maribora željno očekuje ekipe Kopera. Već narednog vikenda sve bi moglo biti jasnije jer u Maribor stiže Koper. U poslednja tri kola Maribor gostuje kod ekipe Bravo i kod Mure, a dočekuje Aluminij. Čini se da su naredne dve utakmice presudne. Ovo je četvrti ovosezonski duel Tabora i Maribora, prva tri dobili su Mariborčani, a pritom nisu primili ni gol. Očekujemo još jednu pobedu Maribora, a za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.